avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general notificare de la finante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

notificare de la finante

Am primit de curand de la finante o notificare ca nu am facut declaratia de mentiuni de trecere la tva lunar.Dupa care am constatat ca societatea a avut o achizitie intracomunitara in luna aprilie 2010.Nu stiu ce poate implica o asa mare intarziere ptr depunerea declaratiei(presupun ca pe cei de la finante nu ii intereseaza ca nu tineam eu evidenta contab.in aceea perioada).Va rog frumos un sfat ptr ca trebuie sa ma prezint la finante.

Cel mai recent răspuns: albu2000 , utilizator 13:21, 19 Decembrie 2010
Trebuie sa mergeti daca v-au chemat.Nu stiu ce sfat am putea sa va dam.Faceti declaratia prin care treceti la tva lunar si cereti corectie de tva pana in prezent.Inteleg ca nu ati remediat problema tva-ului nici in prezent.
nu am declarat.Problema este ca in iulie cand am inceput eu la aceasta soc. si cand am fost la ei ptr inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari nu m-au avertizat asupra acestei probleme.Desi am intrebat daca sant probleme in privinta declaratiilor.
care sant sanctiunile ptr nedepunerea acestei declaratii?
amendă de la 1.000 la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.
Aveti mai jos link-ul cu declaratia si instructiuni
static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_092_2009.pdf
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
multumesc f mult ptr ajutor, sa speram ca poate voi iesi mai bine.

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopul de tva intracomunitar Nicoleta Talpiga Nicoleta Talpiga [b]buna ziua, am o situatie si nu stiu cum sa o rezolv si de aceea apelez la dumneavoastra, vreau sa aflu care sunt formularele pentru inregistrarea unei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 ioanaep ioanaep Buna ziua, In Noiembrie 2010 a luat fiinta societatea noastra, iar intrebarea mea este daca declaratia 390 se depune lunar sau trimestrial in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Facturare intracomunitara tva/fara tva MihaiX3M MihaiX3M Buna ziua! Detin o firma SRL neplatitoare de TVA. Trebuie sa incasez o suma de bani de la o firma aflata in Uniunea Europeana, platitoare de TVA, pentru ... (vezi toată discuția)