avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare in scopul de tva intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare in scopul de tva intracomunitar

buna ziua,

am o situatie si nu stiu cum sa o rezolv si de aceea apelez la dumneavoastra, vreau sa aflu care sunt formularele pentru inregistrarea unei societati in scopul de tva intracomunitar conform articolului 153^1.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Talpiga , utilizator 09:32, 7 Martie 2011
Trebuie sa va inregistrati in scopuri de TVA intracomunitar si apoi sa va inscrieti in Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI). Conform art .158 ^2 din Codul Fiscal:

(3) Persoanele înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1 vor solicita înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la alin. (1), înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni.

(4) În vederea înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari, persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile trebuie să depună la organul fiscal competent o cerere de înregistrare însoţită şi de alte documente doveditoare, stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. În cazul persoanelor impozabile este obligatorie prezentarea cazierului judiciar eliberat de autoritatea competentă din România al asociaţilor, cu excepţia societăţilor pe acţiuni, şi al administratorilor.

(5) În cazul persoanelor prevăzute la alin. (2), organul fiscal va analiza şi va dispune aprobarea sau respingerea motivată a cererii de înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari, în termen de 10 zile calendaristice de la data înregistrării cererii de înregistrare la organul fiscal competent.

(6) În cazul persoanelor prevăzute la alin. (3), organul fiscal va verifica îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (8) lit. b) şi va dispune aprobarea sau respingerea de îndată a cererii.

(7) Aprobarea sau respingerea cererii de înscriere în Registrul operatorilor intracomunitari se face prin decizie emisă de organul fiscal competent, care se comunică solicitantului conform Codului de procedură fiscală. Înregistrarea în Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte începând cu data comunicării deciziei în condiţiile prevăzute de Codul de procedură fiscală.

(8) Nu pot fi înscrise în Registrul operatorilor intracomunitari:

a) persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1

b) persoanele impozabile care au ca asociat sau administrator o persoană împotriva căreia s-a pus în mişcare acţiunea penală şi/sau care are înscrise în cazierul judiciar infracţiuni în legătură cu oricare dintre operaţiunile prevăzute la alin. (1).


Sursa: static.anaf.ro
091 si 095
multumesc mult JESTER

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua, apelez din nou la bunavointa d-stra de a ma indruma: ce acte sunt necesare pentru inscrierea unei SC in ROI si unde trebuiesc depuse acestea? Va ... (vezi toată discuția)
Pfa cu activitate in ue alinatranca alinatranca Am un pfa neplatitor de tva cu perioada fiscala trimestrul, care presteaza serv pt o firma din Anglia (asamblare roboti industriali) - pt acest tip de ... (vezi toată discuția)