Am un pfa neplatitor de tva cu perioada fiscala trimestrul, care presteaza serv pt o firma din Anglia (asamblare roboti industriali)
- pt acest tip de activitate trebuie sa ma inscriu in registrul operatorilor intracomunitari si ce decl trebuie sa depun pt inscriere si ulterior?
-daca nu m-am inscris inca si am 2 fact emise catre aceasta firma cum pot sa rezolv situatia- fact sunt emise fara tva ?
multumesc
- Pt Bucuresti stiu ca se cere aceasta inscriere in Registrul Operatorilor Intracomunitari, Va trebuie cazier fiscal in care sa precizeze fix acest lucru : Inscriere in Registrul Operatorilor Intracomunitari. copie dupa buletin, copie dupa certificatul fiscal, si declaratia 095.
- nu ar trebui sa va afecteze dar e bine sa faceti inscrierea cat mai repede.
Inainte de 095 va trebuie un cod de tva ( declaratia 091)
Trebuie sa va inscrieti in ROI doar daca firma din anglia este platitoare de tva
Sanctiune pt neinscriere in ROI 1.000 - 5.000 de lei.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.