Buna ziua,am si eu o intrebare la care am primit diverse raspunsuri dar nici unul categoric.Am luat o amenda contraventionala de circulatie acum 6 luni si 6 puncte de penalizare.Cu aceste 6 puncte amreusit sa acumulez 16 puncte ceea ce inseamna suspendarea permisului.nu am semnat procesul verbal,i-am actionat in instanta cerand un certificat de grefa ca sa imi pot lua permisul la vremea respectiva.In acest moment nu mai am decat 2 puncte celelalte probabil expirand in tot acest timp.Intrebare:Daca judecatorul va da castig de cauza politiei as vrea sa stiu daca cele 6 puncte din respectivul proces se vor adauga acum la celelalte 2 puncte sau mi se va suspenda permisul de conducere si cele 6 puncte nu vor mai aparea.Exista vreun articol de lege care sa specifice acest lucru?Va rog mult sa imi raspundeti,am intrebat pana si politisti de la rutiera,avand pareri diferite.Va multumesc!
ati fost la politie si ati verificat direct la biroul lor cite puncte aveti in acest moment? momentan cele 6 puncte contestate nu se iau in calcul, deci cite puncte mai aveti in acest moment?
ok, daca pierdeti procesul atunci predati permisul la politie deoarece veti cumula mai mult de 15 puncte penalizare si executati perioada de suspendare de 30 de zile (sper sa nu gresesc la durata suspendarii).
dupa executarea sanctiunii veti avea iar 15 puncte valabile.
adica aveti 2 puncte penalizare? am inteles ca mai aveti doar 2 puncte pina atingeti limita de 15. aveti dreptate, cele 2 se cumuleaza cu cele 6 (daca pierdeti procesul) si veti avea 8.
procesul verbal devine irevocabil si executoriu de la data pronuntarii recursului deci de la acea data se vor calcula punctele de penalizare. daca in acel moment veti avea doar 8 puncte (2+noile 6) permisul nu va este retinut. tot de la data solutionarii recursului se vor calcula si cele 6 luni necesare pentru anularea celor 6 puncte acordate prin pv contestat