avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenajare pod existent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenajare pod existent

am rugamintea daca sunt necesare autorizatii si care este calea de urmat pentru amenajarea podului existent in proprietate privata ca spatiu de locuit fara a aduce modificari exterioare altele decat un luminator (fereastra) , inaltimea podului permitand amenajarea fara a aduce modificari in afara de pereti despartitori pe structura usoara,
daca si cum pot incadra constructia finala ca spatiu locativ total
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:13, 17 Decembrie 2010
Teoretic, ar trebui anuntata primaria de care apartineti de lucrarea "Modernizare spatiu".
"teoretic" am anuntat intentia in urma cu 3 ani, intre timp s-a initiat un proces colectiv deoarece persoana angajat si desemnat in postul de arhitect autorizat de primarie intocmea proiecte , incasa bani ,dar la urma s-a constatat ca era fals, uz de fals si se tergiverseaza in instanta de 2 ani, are sens sa refac toata documentatia cand chiar primaria e implicata si am depusa o documentatie completa dar fara nici un raspuns in afara de un aviz de luare in evidenta emis in nov.2007

eu am inceput lucrarile, am citit o parte din legislatie, dar nu inteleg daca pt amenajare trebuie depusa documentatie sau numai pentru constructie, ce se intelege prin amenajare si ce prin constructie (o fereastra si pereti despartitori cu legatura prin scara interioara unde se incadreaza) multumesc
Pentru amenajarea, recompartimentarea si schimbarea de destinatie a podului este necesara Autorizatie de constructie. Peretii pe care doriti sa-i construiti (chiar usori fiind)nu inseamna constructie?
Depuneti la Primarie documentatie pentru emiterea CU si ulterior pentru AC. In lipsa acestei autorizatii podul dv nu va deveni niciodata un spatiu de locuit(in acte)
Scrie undeva la primarie ce continea podul in interior ?
Lucrarile pe care vreti sa le efectuati vor fi vizibile din exteriorul casei ?
Din moment ce podul deja exista, nu vad vreo problema in reamenajarea interioara a lui, chiar si cu impartire cu pereti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Modificari aduse apartamentului roxana75 roxana75 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme: in apartamentul pe care il detin am efectuat unele modificari, in sensul impartirii unei ... (vezi toată discuția)
Intabulare raduch67 raduch67 Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare? (vezi toată discuția)