buna ziua, as dori sa mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea situatie: eu trebuie sa plec in strainatate cu un grup de elevi de la scoala unde sunt profesor.Problema e ca am strans banii de la toti elevii si au facut imputernicirile care se cer la vama pentru minori.Unul din ei, fiind absent de la pregatirile pe care le facem, l am exclus din grup, pe langa faptul ca parintii tot timpul il scuzau pe diverse forme.I AM RETURNAT banii , inclusiv ceea ce au cheltuit la notar.Mama lui a luat banii, dar au revenit dupa o jumatate de ora la scoala si mama si tatal lui si au facut plangere la director , verbala si au spus ca i am exclus copilul pe nedrept de la proiectul pe care il fac si ca copilul lui are dreptul sa mearga si el in strainatate.In cazul unei actiuni in instanta, ar avea castig de cauza sau nu din acest punct de vedere, pe baza acuzelor care mi le aduc ca am luat banii si apoi am renuntat la el , sau pe baza faptului ca nu am comunicat cu ei sau ca l as discrimina, etc etc? Problema e ca acel copil este foarte neascultator si nu m ar incanta sa am parte de probleme in afara tarii..Ce ma sfatuiti? Multumesc mult.
nu cred ca veti avea probleme. invocarea discriminarii trebuie dovedita de catre parinti iar din spusele dvs, nu este cazul.
puteti invoca absentele de la pregatirile respective doar daca prezenta era o conditie prealabila inscrierii si adusa la cunostinta elevilor
pe de alta parte, nu vad ce daune ar putea cere parintii din moment ce banii au fost returnati. daune morale? putin probabil.
ok, dar pe de alta parte,in momentul inscrierii nu era vb ca vom face un spectacol in strainatate insa la o saptamana dupa le am comunicat acest aspect si doar o parte din suma fusese data, un avans de 20 la suta din suma.Apoi azi el avenit la activitatile de pregatire desi eu le dadusem banii parintilor si i am cerut sa plece din clasa unde faceam repetitii. El a refuzat, dar in cele din urma i am cerut din nou sa plece.Poate fi acesta perceputa ca discriminare? Chestia e ca pregatirile sunt extracurriculare, deci eu consider ca nu l am discriminat.CE PARERE AVETI?
O parere sincera:
Din cele relatate de dvs.,rezulta clar ca nici parintii copilului nu au motive pentru a formula o reclamatie pentru discriminare,dar nici dvs nu aveti dreptate excluzandu-l pe motive pur subiective.
Ei pot sa va actioneze in judecata in pretentii pentru masuri luate in mod arbitrar si va pot reclama si la Inspectoratul de Invatamant
In momentul in care va hotarati sa puneti in practica asemenea proiecte, alegeti-va cu mare grija copiii si asumati-va eventualele neplaceri care apar pe parcurs.Ati urmat un curs tematic? La scoal in care lucrez, s-a facut un schimb de experienta cu o scoala din Franta, n-am participat, dar stiu cata munca s-a ascuns in spatele acestui proiect si cu cata atentie s-au selectat elevii participanti.
Va doresc succes si...aveti grija de copii!:luck:
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legea after school
ocb
Buna
Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta lege, a trecut se pot face acea cerere catre scoala si daca exista un model?
Multumesc
(vezi toată discuția)