avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit srl dizolvata de drept, dar impozit de plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

srl dizolvata de drept, dar impozit de plata

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatorul caz:
SRL dizolvata de drept in martie 2006, Finantele au facut recurs pt 300 ron, suma s-a platit, dar asociatul unic fiind plecat din tara ,nu a mai facut nimic. Acum de la finate am primit decizie de impunere impozit minim pt anul 2009 de 1467.Pt.lichidare si radiere lichidatorul imi cere certificat fiscal , pt eliberare finantele imi cer sa depun declaratii pt iunie 2006 - decembrie 2007 tva, si pt. impozit minim anul 2010 pt suma de 1660 ron. Fiind dizolvata de drept din 2006, si inactiva (TVA)la finante pt 2009 si 2010, nu pot sa depun declaratii pt impozit profit cu zero?Si avand certificatulfiscal cu impozitul minim de plata si fara alte datorii, se poate radia ?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:17, 13 Decembrie 2010
atit timp cit nu a fost radiata de la Reg Com, impozitul minim este datorat. Tot ptr acelasi motiv trebuiau depuse si declaratiile respective. Aveti grija ca la depunerea declaratiilor se va emite si un pv cu amenda ptr nedepunerea in termen a declaratiilor, fapt ce va majora substantial suma de plata.

daca exista debite fata de bugetul de stat, firma nu va putea fi lichidata, existind din 2002 un OG care prevede nulitatea radierilor ptr firmele cu datorii fiscale.

eu va recomand sa o lasati in nelucrare, fiscul nu va avea de unde sa isi recupereze banii si nu aveti nici un motiv ptr achitarea voluntara a datoriilor.
Pana la pronuntarea radierii societatii conform prevederilor art. 237 din Legea 31/1990 - privind societatile comerciale, republicata cu modificari, societatea are obligatia achitarii impozitului minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma dizolvata lucia popp lucia popp -un srl cu asociat unic, infiintat in martie 2007 si dizolvat in noiembrie 2007 , in baza art 235/Legea nr 31/1990 republ, cu activitate 0 de la inceput pana ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firma dizolvata juridic de onrc anterior 2009? mihailus mihailus Prezint situatia critica a unei firme in speranta ca voi obtine informatii ce ma vor ajuta pentru identificarea solutiei optime atat mie cat si, probabil, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la registrul comertului. help! ContSters139294 ContSters139294 Buna ziua, In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am \"abandonat-o\" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are ... (vezi toată discuția)