avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... impozit pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

impozit pensie invaliditate

buna ziua, pentru o persoana cu handicap grad I , cu indemnizatie de insotitor si cu pensie de invaliditate trebuie sa declar si sa platesc impozit pe venit?
Se va plati si sanatatea de 5, 5% ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:29, 13 Decembrie 2010
Potrivit art. 68 ind. 1 Cod fiscal, pensiile persoanelor incadrate in grad de handicap grav sau accentuat nu se impoziteaza.

Art. 68 ind. 1. - Venituri neimpozabile
Nu sunt venituri impozabile veniturile din pensii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit pentru cei incadrati in grad de handicap tatian2 tatian2 sunt pensionar ptr.limita de virsta si de curand am fost incadrat in grad de invaliditate accentuat. in acest caz beneficiez de scutire de impozit pe pensie? (vezi toată discuția)
Impozitul pentru pensionarii incadrati in grad de handicap eugenchis eugenchis Buna seara.Vecina mea este pensionata la limita de virsta in baza legii 19/2000,art.47(b). A fost la Casa de Pensii si a intrebat de retinerea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Pensia de handicap nu exclude impozitul pe pensia de limita de varsta? alba777 alba777 Va rog frumos sa imi raspundeti daca la persoanele cu certificat de handicap gradul 2 , cu o pensie de limita de varsta de 1405 lei se ia impozit pe aceasta ... (vezi toată discuția)