As dorii sa deschid o firma cu sediul social in judetul DB si un punct de lucru in PH. Spatiu pt punctul de lucru va fi inchiriat. Nelamurimea mea este: cand infiintez firma mi se va cere sa fac dovada spatiului punctului de lucru sau dupa ce infiintez firma, o sa declar si punctul de lucru? Sincer as dorii sa fac totul in acelasi timp, si infiintare si declarare punct de lucru. (am inteles ca punctul de lucru se declara si la ORC-ul sediului social )
Inca o intrebare :"> autorizatiile- sanitara, veterinara, pompieri si care mai sunt (magazinul o sa fie mixt), se dau de la sediu social sau de la punctul de lucru?
1. Punctul de lucru poate fi infiintat in acelasi timp cu firma. Nici macar nu este prea greu. Eu am facut acest lucru in mod frecvent.
Dupa ce ati facut rezervarea de denumire a firmei, veti incheia contractul de inchiriere. Pe timpul demersurilor de infiintare, firma se identifica prin nume si numar de rezervare, iar reprezentantul legal este unul dintre asociati sau administratori.
2. Autorizatiile de functionare pentru magazin se elibereaza pentru punctul de lucru, deoarece si controalele, pe care le veti primi, vor fi pe plan local de la autoritatile competente teritorial in zona respectiva (Primarie, DSV-SA, ISU, etc), astfel incant,
Orice nou punct de lucru va fi infiintat printr-un dosar de mentiuni depus la Registrul Comertului din judetul in care firma are sediul social, dar autorizatiile de functionare se obtin pe plan local, daca este cazul (cu exceptia situatiilor in care autorizatile se obtin automat in baza declaratiei pe proprie raspundere).
Deschidere firma
ralukuutza
buna dimineata! am si eu o intrebare.vreau sa deschid o firma.in aceea firma vreau sa pun asa:cartele de telefon reincarcarbile,tractari auto,carcase si ... (vezi toată discuția)