avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INTOARCEREA DIN CONCEDIUL DE INGRIJIRE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INTOARCEREA DIN CONCEDIUL DE INGRIJIRE COPIL

Ce drepturi si ce obligatii are angajatorul la intoarcerea mamei la munca dupa concediul de ingrijire copil pana la 2 ani?si deasemenea ce drepturi si obligatii are mama la intoarcerea din acest concediu?
sper ca voi afla raspunsul pana pe 28 decembrie 2010 atunci cand fetita mea implineste 2 ani.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 5 August 2011
Angajatul trebuie sa depuna o cerere la angajator de reluare a activitatii,iar pe baza acesteia angajatorul opereaza incetarea suspendarii activitatii.
1. In baza cererii, se va emite o decizie de incetare a suspendarii si de reluarea a activitatii.

2. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
multumesc
vreau sa va intreb in ce conditii angajatorul poate sa iti desfaca contractul de munca si daca mai este obligat sa te tina 6 luni timp in care nu poate sa te concedieze pentru necorespundere profesionala.
Va multumesc anticipat
In conditiile prevazute de Codul Muncii, angajatorul poate dispune incetarea c.i.m. , cu exceptia concedierii pentru necorespundere profesionala pe o perioada de 6 luni de zile de la data reintoarcerii din CCC a salariatei/salariatului.
va rog sa imi spuneti in ce conditii angajatorul poate dispune de incetarea c.i.m sau va rog sa imi faceti trimitere la articolul din codul muncii care prevede acest lucru.
imi cer scuze ca insist asupra acestui lucru dar angajatorul unde trebuie sa ma intorc face ce doreste angajatilor in functie de ziua pe care o are mai buna sau mai proasta de aceea in momentul intoarceri mele as vrea sa ma duc cu lectia invatata sa nu ma poata pacali .Tinand cont de ce se intampla pe piata locurilor de munca as prefera ca macar cele 6 luni sa imi pastrez locul de munca chiar daca stiu ca va fi un pic chinuitor.
va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil crisstine crisstine Fetita mea implineste 2 ani pe 4 octombrie,asta inseamna ca pe data de 4 octombrie ar trebui sa incep serviciul?Cu 15 zile inainte de 4 oct. trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Ce lege protejeaza mamicile cand se intorc la munca dupa postnatalul de 2 ani? emiliaelena79 emiliaelena79 Am nascut pe data de 16.11.2007,asadar pe 16.11.2009 ar fi trebuit sa incep serviciul.Numai sa seful meu mi-a spus ca nu-si mai premite sa mai plateasca inca ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca dupa concediul de crestere a copilului aaa123 aaa123 speta: peste 2 luni de zile trebuie sa ma intorc la locul de munca, numai k sefa (patroana mea) mi-a transmis ca ma va da afara (nu ma va mai primi la ... (vezi toată discuția)