In urma cu aprox 3 luni un cocalar de trafic m-a accidentat usor si a refuzat atat constatul amiabil cat si prezentarea la politie. Eu am mers la politie in termenul legal de 24 ore, am declarat incidentul iar autorul a fost identificat si sanctionat cu amenda si suspendarea permisului 30 zile. Motivand ca are drepul de contestare in termen de 30 zile a procesului verbal a refuzat sa-mi dea RCA-ul iar de atunci l-am tot sunat de vreo 4-5 ori iar el desi nu a depus nici o contestatie refuza in continuare sa-mi dea RCA=ul sa-mi repar masina.
Ce pot sa fac in acest caz? Vreau sa-l dau in judecata dar nu stiu exact cum sa procedez: sa-mi repar mai intai masina pe banii mei si sa-l dau in judecatsa sa-mi recuperez banii? Sau sa-l dau in judecata sa-i cer sa-mi dea RCA-ul ? Si in ambele cazuri cum pot dovedi ca el nu vrea sa-mi dea RCA=ul...ca poate el o sa zica instantei ca nu i l-am cerut sau nu am vrut sa il iau de la el.
Cum sa procedez ?
Multumesc,
puteti repara masina pe o asigurare casco (daca aveti) si apoi lasati asigurarea sa isi recuperez banii.
alta varianta este sa o reparati pe banii dvs si apoi sa recuperati banii de la asiguratorul lui.
Il chemati in judecata in baza datelor lui personale sau a masinii verificati la www.cedam.ro daca are RCA si la ce societate de asigurare. Extindeti procesul si impotriva asiguratorului.
Da eu am si CASCO la ALLIANZ dar am impresia ca sesizarea daunei trebuia facuta in termen de X (?) zile daca vreau sa o repar pe CASCO.; trebuie sa verific asta in conditiile asigurarii.
Daca il chem pe el si pe asiguratorul lui in judecata exista vreo problema de genul "trebuia sa declar dauna in termen de X zile". De la cine recuperez cheltuielile de judecata? De la el sau de la asiguratorul lui ?
cheltuiala se recupereaza de la persoana ce pierde procesul. daca identificati asiguratorul, atunci va judecati doar cu el deoarece persoana vinovata de accident este asigurata si nu are nimic de plata.
inainte de a da in judecata firma de asigurare incercati recuperarea pagubei pe cale amiabila. s-ar putea sa reusiti.
Cel mai corect este sa mergeti la asiguratorul dv CASCO si sa declarati evenimentul motivand intarzierea exact asa cum ati prezentat-o pe forum stiut fiind faptul ca acel termen limita in care trebuia sa declarati evenimentul poate fi marit, cu conditia ca daunele sa poata fi evaluate de constatator. Apoi lasati asiguratorii sa se judece intre ei.
Accident auto
catalintarcea
Buna ziua.
Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)