avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineer carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineer carnet de munca

buna seara! este legal ca agentia de somaj sa retina un carnet de munca pana la aducerea unei adeverinte de stagiu de cotizare de la toate locurile de munca? va rog, daac se poate si cunoasteti, sa imi comunicati si mie ce lege reglementeaza acest lucru.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 19:30, 14 Decembrie 2010
carnetele de munca se depun la ITM, incepind cu 01.01.2011 aceste acte nu vor mai exista in format fizic.
matahachiro a scris:

carnetele de munca se depun la ITM, incepind cu 01.01.2011 aceste acte nu vor mai exista in format fizic.


:offtopic:
In mesajul initial este vorba despre retinerea carnetului de munca de catre AJOFM si nicidecum de depunerea lor la ITM.
am inteles asta insa este posibil sa exista o conventie intre cele 2 institutii astfel incit sa ajute la predarea carnetelor catre ITM . asta era varianta la care m-am gindit cind am emis raspunsul.
Nu exista nicio conventie intre cele doua institutii .. cel mult AJOFM o poate preda la Casa de pensii in vederea scanarii ...
va multumesc pt raspuns! poate solicita agentiei de somaj sa-i elibereze o adeverinta din care sa reiasa ca detine carnet de munca si se afla retinut la sediul acesteia?

Alte discuții în legătură

Vechime in munca artur1971 artur1971 Buna ! Daca dupa ce am terminat liceul am stat prima data in somaj iar doar dupa 1 an m-am angajat si m-i s-a facut carte de munca , anul in care am stat in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie cata_lya cata_lya pot intra in somaj dupa ce au trecut cele 24 de luni de indemnizatie? si daca firma la care am lucrat nu mai exista ce pot face in situatia asta? (vezi toată discuția)
Somer - scanare carnet de munca Muresan Felicia Muresan Felicia Daca o persoana este somera (dupa 35 ani vechime),pana in aprilie 2011 si trebuie sa prezinte lunar pentru stampilare,cartea de munca,carnet somaj si act de ... (vezi toată discuția)