avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineer carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineer carnet de munca

buna seara! este legal ca agentia de somaj sa retina un carnet de munca pana la aducerea unei adeverinte de stagiu de cotizare de la toate locurile de munca? va rog, daac se poate si cunoasteti, sa imi comunicati si mie ce lege reglementeaza acest lucru.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 19:30, 14 Decembrie 2010
Da, se poate adresa AJOF-ului in vederea obtinerii unei adrese prin care sa se confirme acest lucru. De asemenea, la noul angajator va da o declaratie in care sa mentioneze ca are acrnet de munca care se afla la AJOFM.

Parerea mea este ca retinerea de catre AJOFM a carnetului de munca este nelegala.
multumesc pt raspuns! si eu cred ca nu este legal sa retii carnetul de munca.am cauta legislatiein acest sens, dar nimic.....
Am mai intalnit o astfel de practica. Dar era in interesul solicitantului ajutorului de somaj.
Din evidente reiesea ca mai are o perioada lucrata la o societate, perioada neoperata in CM, dar care il avantaja pe viitorul somer prin faptul ca prin luarea in calcul al acelui stagiu mai castiga ceva banuti la indemnizatia de somaj.
La dv. nu cumva este aceeasi situatie? Sau poate nu aveti acele 12 luni din ultimele 24 completate in anexa 14 si ei incearca sa va ajute?
Ca in ultimul timp, de cand a inceput epurarea, vad ca au inceput sa comunice mai bine.
Inainte doar bufneau, trosneau si urlau. Erau zeii tuturor zeilor.
av_emy a scris:

multumesc pt raspuns! si eu cred ca nu este legal sa retii carnetul de munca.am cauta legislatiein acest sens, dar nimic.....


Potrivit art. 5 din Decretul nr.92/1976, carnetul de munca poate fi retinut numai de organul de urmarire penala, pentru cercetari in legatura cu datele pe care le cuprinde. Organul de urmarire penala este obligat sa elibereze, unitatii sau titularului, dovada de retinere a carnetului de munca.
va multumesc pt raspunsuri!
intr-adevar, nu este legala retinerea carnetului de munca....ajofm-ul nu a stiut sa imi spuna in baza carei prevederi functionarul poate retine carnetul de munca, motiv pentru care persoana in cauza poate ridica documentul. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca artur1971 artur1971 Buna ! Daca dupa ce am terminat liceul am stat prima data in somaj iar doar dupa 1 an m-am angajat si m-i s-a facut carte de munca , anul in care am stat in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie cata_lya cata_lya pot intra in somaj dupa ce au trecut cele 24 de luni de indemnizatie? si daca firma la care am lucrat nu mai exista ce pot face in situatia asta? (vezi toată discuția)
Somer - scanare carnet de munca Muresan Felicia Muresan Felicia Daca o persoana este somera (dupa 35 ani vechime),pana in aprilie 2011 si trebuie sa prezinte lunar pentru stampilare,cartea de munca,carnet somaj si act de ... (vezi toată discuția)