avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni succesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni succesive

de ce se dezbat succesiunile succesive la ultimul domicliu al ultimului mort?
ma invartesc..am ametit..:D nu reusesc sa gasesc temeiul de drept derogatoriu de la norma imperativa.
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 20:11, 13 Decembrie 2010
Legea nr. 36/1995
Art. 10. În îndeplinirea atributiilor ce-i revin, notarul public are competenta generala, cu exceptiile prevazute în situatiile urmatoare:

a) procedura succesorala notariala este de competenta notarului public din biroul notarial situat în circumscriptia teritoriala a judecatoriei în care defunctul si-a avut ultimul domiciliu;

b) în cazul mostenirilor succesive, mostenitorii pot alege competenta oricaruia dintre birourile notariale din circumscriptia teritoriala a judecatoriei în care si-a avut ultimul domiciliu acela dintre autori care a decedat cel din urma;

c) actele de protest al cambiilor, biletelor la ordin si cecurilor se fac de notarul public din circumscriptia teritoriala a judecatoriei în care urmeaza a se face plata;

d) eliberarea duplicatelor si reconstituirea actelor notariale se fac de notarul public în al carui birou se afla originalul acestora.
Asta cautai?
am zis eu ca esti zana..insa nu am zis ca esti zana buna:D
bag de seama ca esti..insa norma imperativa -art 14 cpc -pare acum..dispozitiva:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua orice notar din orice judet aminalex aminalex eu vreau sa cumpar o casa dar actele le fac in alt judet pot? (vezi toată discuția)
Succesiune silviota silviota Buna ziua! As vrea sa stiu daca se poate deschide succesiunea in alt sector din Bucuresti, altul decat cel al ultimului domiciliu al defunctului. Daca sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiuni succesive-competenta ContSters330712 ContSters330712 \\\\"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu art. 117 alin. (3) NCPC, actuala reglementare instituie competenţa ... (vezi toată discuția)