avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre administratorul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre administratorul blocului

In urma cu cativa ani am dezbatut subiectul " izolatia acoperisului blocului" pentru ca aveam probleme grave,cei de la administratie au refuzat sa incerce sa solutioneze problema,eu locuind la ultimul etaj si anume 4,de aceea am angajat o echipa particulara si mi-am izolat in portiunea mea platind suma de 1260lei pe data de 02.10.2006 cu garantie de 5 ani.
Acum 2 ani,cei din comitet si administratorul s-au gandit sa izoleze termic acoperisul si au cerut o suma de 550lei/apartament.
Am refuzat sa platesc aceasta suma de bani atat timp cat eu facusem izolatia.
De atunci,sunt somata de administrator sa platesc suma la care se adauga si penalitati.Am depus o cerere precum si actele doveditoare faptului ca eu am facut izolatie pe proprii bani.
Acum am fost sa platesc intretinerea pentru luna octombrie iar administratorul inclusese in suma intetinerii si penalitatile si refuza sa-mi incaseze banii-contravaloare intretinere fara acestia din penalitate.
Vreau sa stiu unde as putea sa fac o plangere sau orice altceva sa rezolv aceasta problema pentru ca acest om nu este de inteles si ma obliga sa platesc aceasta suma de 550lei plus penalitati.
va rog mult daca a fost cineva intr-o astfel de situatie sa ma ajute cu un sfat cu privire la rezolvarea problemei.au dreptul sa ma oblige si sa ma hartuiasca verbal pentru ca nu vreau sa platesc pentru aceasta suma stabilita de ei.?
Cel mai recent răspuns: N87 , utilizator 14:07, 14 Decembrie 2010
puteti sesiza directia de specialitate din cadrul Primariei locale. O alta varianta este instanta de judecata.
Cei 550 lei ce reprezinta? O reparatie care s-a facut sau una care se va face? Ca nu rezulta din mesajul dv.

Daca s-a facut, a acoperit si portiunea de deasupra apartamentului dv.?

Administratorul nu are dreptul sa nu va incaseze banii pe care ii achitati dv. sub niciun motiv, dar nici dv. nu aveti dreptul sa conditionati plata a ceva anume din cota de plata si restante intrucat administratorul are o ordine in care incaseaza banii.

ei au decopertat tot blocul si au facut izolatia din nou,acum vor 550lei/apartament la care adauga lunar penalitati de 24lei,eu nu am fost de acord sa platesc izolatia pentru ca aveam izolatia facuta din banii mei facuta de o firma care mi-a taiat factura si chitanta.
are dreptul administratia sa ma oblige pe mine ca proprietar sa platesc pentru un serviciu de care nu aveam nevoie?
in momentul de fata,administratorul include la plata intretinerii si penalitati lunare de 24lei aferente celor 550lei(pentru izolatie).
a refuzat sa-mi incaseze banii pe intretinerea lunii octombrie deoarece inclusese 24lei,deci ma obliga sa platesc penalitatile pentru aceasta suma pe care am zis de la inceput ca n-o platesc si am si motivat cauza,alaturi de documentatie.
Va rog sa-mi dati un sfat util si la obiect
in primul rand trebuie sa va cunoasteti drepturile si obligatiile pe care le detineti in calitate de propietar daca asociatia este una de propietari, asta inseamna conf legi 230 ca dumneavoastra aveati obligatia in 2006 sa cereti reparatia terasei in scris daca a-ti vazut ca verbal nu aveti rezultate, daca nu a-ti facut o cerere atunci reparatia pote fi considerata ilegala asta inseamna ca nu puteti primi bani pe reparatie care se impart pe fiecare cota indiviza a fiecarui apartament nu numai de pe scara s-au tronson ci a intregului bloc,propietarii de apartamente avind obligatia legala sa va returneze intreaga suma mai putin partea ce vi se cuvenea dv de plata conf partii indivize,prin intermediul administratorului care avea obligatia de a recupera bani in urma documentelor ce le duceati la asociatie si daca aveati dubi le predati pe baza de borderou sau proves verbal(factura bon de casa contract de executie etc.) in situatia in care nici unul din pasi nu a fost parcurs trebuie sa vedeti daca exista in cadrul asociatiei vreo hotarare luata in cadrul adunarii generale nu a comitetului cu privire la modalitatea de a restitui bani propietarilor care fac reparatii pe bani propri in interesul intregi asociatii pt ca terasa blocului nu este doar a dv. ci este un spatiu (suprafata) comuna.
Practic dv trebuia sa va primiti bani pe ce ati facut, daca nu s-a intamplat atunci puteti incepe si dv sa amenintati ca vreti bani inapoi chiar cu penalitati daca nu vau fost dati la timp practic puteti sa faceti o cerere in scris catre presedinte undei sa ii cereti restituirea banilor duv mai putin cei 550 care ii solicita asociatia si uite asa ii scoateti datori, dar asta doar daca ati avut acceptul de arepara dv terasa si/ sau puteti face dovada cu martori ca ati solicitat acest lucru si a -ti fost refuzata.
scuze pt greseli dar oboseala i-si spune cuvantul/.
Daca lucrarea s-a facut prin decopertarea si a suprafetei lucrata din banii dv., da, e normal sa va ceara si dv. bani pe reparatie si e normal ca si dv. sa o platiti.
Faptul ca nu v-au fost inapoiati banii acum 4 ani cand ati facut singura reparatia, mi-e greu sa ma pronunt pentru ca nu stiu ce discutii au fost atunci la dv. in asociatie. Un lucru mi-e clar, ca ceva recuperare a banilor pe lucrare trebuia sa primiti in compensatie.

Daca nu ati rezolvat problema atunci, se considera un fapt consumat si ca acum sunteti in noua situatie in care trebuie sa platiti impreuna cu ceilalti proprietari.

Cu ocazia noii reparatii ati fi putut negocia cu asociatia o micsorare a sumei pe care s-o aveti de plata prin includerea in totalul de plata reparatii si a lucrarii executata de dv., pe baza facturilor si a chitantelor de-atunci, si a recuperarii banilor din prima lucrare....dar asta presupune sa fi fost in relatii de buna intelegere cu conducerea asociatie, ceea ce inteleg ca nu este cazul.

Sfaturi utile si la obiect e greu sa aveti pretentia sa vi se dea pe un forum unde lumea isi exprima pareri si unde nu exista o obligatie a cuiva de a da consultatii juridice. A primi un sfat asa cum il doriti dv. e o sansa si nu o obligatie, aici.

Alte discuții în legătură

Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Plati facute de administrator Alex1995 Alex1995 Administratorul asociatiei de propietari poate da banii in avans unor categorii de propietari,iar aceste sume de bani sunt trecute in plata la intretinerii ... (vezi toată discuția)