avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune - mostenitor adresa necunoscuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune - mostenitor adresa necunoscuta

Buna ziua,

Am si eu o problema. Pe imobilul/terenul in care stau exista in ROL doi mostenitori: eu si o matusa decedata din 1980 (cu parte 3/16). Aceasta matusa are doi mostenitori ce au plecat din tara si a caror adresa nu o cunosc! Am nevoie de cadastru/autorizatie de constructie si trebuie sa deschid cartea funciara! Am nevoie de acesti mostenitori? Cum pot face sa am drept de vinzare asupra acestui imobil/teren in viitor, in acest caz in care nu ii pot gasi? Este uzucapiunea aplicabila?

Multumesc,
Mihai
Cel mai recent răspuns: misupatrik , utilizator 13:49, 17 Martie 2008
pai daca exixta in rol doi mostenitori tu si matusica-ta atunci cine plateste rolul matusii?
uzucapiunea nu este aplicabila deoarece nu au trecut 30 de ani de cand folositi imobilul.
ca sa deschide-ti cartea funciara ptr imobil nu aveti nevoie de ei dar dreptul lor va fi notat conform titlului. Daca aveti nevoie si de autorizatie de constructie atunci lucrurile se cam complica un pic. Avand in vedere ca nimeni nu poate fi tinut in indiviziune la nesfarsit daca va arde sa construiti ve-ti avea nevoie de un avocat si de adresele mostenitorilor.
Daca aveti titlu de proprietate nu aveti nevoie de uzucapiune.
In cazul in care nu aveti, puteti invoca uzucapiunea daca au trecut 30 ani de cand matusa Dvs. iar apoi, Dvs., ati inceput sa posedati imobilul...posesiile pot jonctiona. E discutabil insa. Daca aveti un titlu care provine de la un prezumat proprietar, puteti uzucapa si in 10 ani.
Daca se indeplinesc conditiile posesiei, se poate deschide o actiune in instanta in sensul prescriptiei achizitive.
Cat priveste mostenitorii matusei, va trebui sa-i gasiti ori sa-i citati public (la usa instantei, prin cotidian national, etc.). Daca ii intereseaza o sa apara ei...
Odata obtinut un titlu de proprietate, putem vorbi despre cadastru si vanzare.
Cu siguranta veti avea nevoie de un specialist...
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
Radu Popescu, Avocat
Noi platim in virtutea inertiei pentru tot...

Alte discuții în legătură

Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare apartament RoxanaRAM RoxanaRAM Buna ziua! Care sunt actele necesare pentru a face vanzare-cumparare sau mostenire pentru un apartament? Intreb in contextul in care am o matusa de 82 de ... (vezi toată discuția)
Testament Lily_yo Lily_yo Tatal meu impreuna cu sora lui locuiesc intr-un imobil mostenit de la tatal lor,decedat in urma cu 60 ani.Nu au iesit din indiviziune si nici nu detin actele ... (vezi toată discuția)