avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nereguli angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nereguli angajatori

Lucrez intr-o organizatie parteneriat public-privat (fonduri de la primarie)
- desi specificul muncii este recuperarea (medicala) a persoanelor cu handicap (copii), nu se dau sporuri pentru conditii speciale
- persoanele cu vechime mai mare de 3 ani nu primesc spor de vechime de 5% (nici cei cu peste 20 ani )
- terapeutii (kinetoterapeuti, fizioterapeuti, maseuri) sunt obligati sa faca terapii de socializare, desi nu au pregatire ( sunt obligati prin fisele de post) si nu au fost perfectionati in acest sens; sunt obligati sa participe sambata la aceste activitati, fara sa fie platiti
- s-a dat o decizie de modificare a programului fara sa se incheie acte aditionale la CIM, legat de activitatile de mai sus
Care din acestea sunt nereguli si cum pot fi atacate?
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 19:49, 19 Martie 2008
Punctul 3 poate fi considerat neregula si posibil 4, daca in CIM s-a specificat programul de lucru. In acest caz schimbarea programului ar putea fi considerata o modificare a CIM.
Pentru inceput va puteti adresa ITM, iar pentru orele suplimentare neplatite va puteti adresa direct instantei.
angajatorul poate modifica programul de lucru
cititi si contractul dvs. de munca - ref. celelalte puncte
in contractul de munca se specifica faptul ca timpul de munca este de 8 ore pe zi/40 ore pe saptamana, repartizate de l-v de la 08.30-16.30; modificarea se va face in functie de regulamentul intern (care, apropo, nici nu este integistrat si nu a fost vreodata inregistrat la ITM), in care apare acelasi orar si aceeasi repartizare; modificarea nu necesita un act aditional? ea a fost facuta pe baza unei decizii a conducerii si nu respecta cele 2 zile consecutiv de odihna...

angajatorii trebuie sau nu sa tina cont de contractul colectiv unic la nivel national pe anii 2007-2010? ce rol are acest contract?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
mari-ana, utilizator
Regulamentul de ordine interioara nu se inregistreaza la ITM, el se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora. Orice modificare ce intervine în conţinutul regulamentului intern este supusă procedurilor de informare prevăzute la art. 259 din Codul Muncii.
Modificarea timpului de munca se face prin act aditional la c.i.m. Daca sunteti angajat in sectorul privat, acest act aditional se inregistreaza la itm.
CCMN isi produce efecte fata de toti salariatii din tara din sectorul privat.


CCMUN pe anii 2007-2010 isi produce efectele fata de toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital, de stat sau privat, roman sau strain/mixt.
Drept urmare, angajatorul are obligatia sa respecte clauzele acestuia.

Alte discuții în legătură

Spor vechime coromadaniel coromadaniel Buna ziua, Revin cu un alt subiect tot din compania mea si anume sporul de vechime. In momentul de fata in cazul meu am dreptul la un spor de vechime de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca sacko sacko Este obligatoriu acordarea vechimei in munca in cazul in care un angajat are deja lucrati 3 ani sau mai mult in cadrul aceleasi firme? Daca da, va rog baza ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate florinrohan florinrohan La firma la mine se spune in CCM ca avem dreptul in fiecare luna in afara salariului de baza , de spor de fidelitate dupa cum urmeaza :5% pentru primii 3 ani ... (vezi toată discuția)