Am permisul de conducere suspendat din data de 31 iulie pe 3 luni pt alcoolemie:0.44 in aer si 0.65 in sange,am inteles ca trebuie sa imi vina acasa o hartie cu Neinceperea Urmariri Penale ca sa imi pot ridica permisul.Cat mai trebuie sa astept?? Va multumesc anticipat.
termenul de 3 luni curge din pacate de la momentul solutionarii dosarului la Parchet si nu de la producerea accidentului. Pana la solutionarea dosarului puteti circula pe dovada ce trebuie reinnoita in fiecare luna. Dosarul ar fi trebuit solutionat pana acum...va puteti duce la Parchet sa solicitati informatii in legatura cu ancheta. E posibil ca ei sa fi trimis la adresa dumneavoastra solutia, iar dumneavoastra nu ati primit-o.
Ati inteles gresit.
NUP se da de Parchet n cazul in care ati fost cercetat penal, adica ati avut o alcoolemie peste 80%.
In cazul dvs., este simpla contraventie, nu infractiune, deci nu are ce cauta parchetul in acest caz.
Dupa trecerea perioadei de suspendare, va prezentati la politie si solicitati restituirea carnetului de conducere.