avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Suntem patru copii,doua fete si doi baieti,tatal a decedat in martie anul acesta si in decurs de 9 luni,noi,fetele,impreuna cu mama,nu am reusit sa-i convingem pe fratii nostri sa mergem sa facem succesiunea.Vor bani sa se prezinte la succesiune,ultimul pret 1oo milioane de fiecare(mentionez ca mostenirea este compusa dintr-o casa batraneasca cu teren aferent-39arii+teren agricol 3,20ha).In tot acest timp numai noi ne-am ocupat de mama(mama este si ea bolnava si sta cand la mine cand la sora mea-niciunul dintre copii nu locuieste in casa parinteasca,dar unul dintre frati sta pe aceeasi strada mama si nici nu vrea sa auda de ea.Mama ar vrea sa vindem casa si sa se mute la una din noi,si noi pentru binele ei si linistea noastra suntem de aceeasi parere,dar cum daca nici macar la notar nu am putut sa-i convingem sa mearga?Si noi avem soti peste care nu putem sa trecem si ne gandim cu groaza ce se va intampla cu mama daca sotii nostri se vor satura de mama,si asta din mandrie fata de cumnatii lor!sunt foarte ravasita si sper ca cineva sa inteleaga mesajul si sa-mi dea un sfat.ce trebuie sa facem ca totul sa fie bine pentru mama?legal vorbind
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
denysa.iancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fãnuța Lișman - Birou de mediator , Mediator 09:18, 14 Decembrie 2010
E trist că fericirea și liniștea mamei atârnă acum de o sumă de bani. Din păcate cazurile ca cel al dumneavoastră nu e singular.
Singura soluție este să angajați un avocat și să solicitați instanței soluționarea succesiunii dacă nu vor să mergeți la notar.
Vor bani ca să se prezinte la succesiune?! Dar ei nu știu că sunt chemați tocmai pentru a primi un bun pe care apoi l-ar putea valorifica?
În privința mamei singura soluție este să vă îngrijiți părintele aflat la nevoie, necondiționat, așa cum probabil a făcut-o și ea cu fiecare dintre dumneavoastră în repetate rânduri.
e bine sa va judecati cu ei, ca sa va fie dvs fetelor si mamei atribuite imobilele care ulterior sa le vindeti si va pot ramane bani si ca sa-i cumparati mamei o garsoniera cumva ca s-o ingrijiti acolo daca va e greu s-o aduceti in casa cu sotii.

fratii vor trebui despagubiti pt partea lor. angajati-va un avocat.
O alta posibilitate ar fi aceea de a apela mai intai la serviciile unui mediator, din zona dumneavoastra. Puteti cauta in Tabloul mediatorilor de pe sit-ul Consiliului de mediere ([ link extern ] ).
Va poate ajuta sa refaceti dialogul cu fratii si sa economisi astfel si timp si bani.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
Fãnuța Lișman - Birou de mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate - casa fara autorizatie de constructie ioana1133 ioana1133 Buna seara, Va prezint urmatoarea speta: Tata a decedat cu aproape 50 de ani in urma. Nu s-a dezbatut mostenirea. Am ramas in urma lui, eu, sora mea, ... (vezi toată discuția)
Intretinere casa batraneasca de catre copii ContSters141806 ContSters141806 Suntem 6 copii la parinti din care 2 stabiliti in America .Eu am domiciliul in Bucuresti.Tata a decedat in 1989 iar dupa succesiune noi copiii am renuntat in ... (vezi toată discuția)
Un sfat MihaelaMiki MihaelaMiki Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.este vb de mama care acum cativa ani,bolnava fiind a donat in favoarea surorii sale partea ei de mostenire cu ... (vezi toată discuția)