avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

stau cu un barbat care este inca in divort,este separat de sotie de 4ani iar fetita de ani in acest timp a stat cu el!sotia la 3 ani dupa nastere sa imbolnavit de o boala de oase ca a nascut cu probleme!spuneti-mi la divort poate cere ceva ptr.ingrijire medicala doar fiindca sa imbolnavit in timpul casatoriei si cam cat ar tb.sa-i dea!?cum poate sa scape mai"ieftin"?!
ii luati si barbatul si vreti sa platiti si putin:)):)):))??? de platit veti plati dar nu in bani ca pensie catre ea. nici pensie alimentara daca fetitza sta cu tatal.

Ne cerem scuze daca va suparati pe noi, aceeasi intrebare pe care a adresat-o doamna avocat, o aveam si eu pentru dumneavoastra :) . Insa nu intram noi in viata dumneavoastra, stiti mai bine ce aveti de facut.

Exista o obligatie de intretinere intre fostii soti, iar temeiul legal il reprezinta art 41, al 2-5 din Codul Familiei

Art. 41
Pana la desfacerea casatoriei in conditiile prevazute de art. 39, sotii isi datoreaza intretinere.
Sotul divortat are dreptul la intretinere, daca se afla in nevoie din pricina unei incapacitati de munca survenite inainte de casatorie, ori in timpul casatoriei; el are dreptul la intretinere si atunci cand incapacitatea se iveste in decurs de un an de la desfacerea casatoriei, insa numai daca incapacitatea se datoreaza unei imprejurari in legatura cu casatoria.
Intretinerea datorata potrivit dispozitiilor alin. (2) poate fi stabilita pana la o treime din venitul net din munca al sotului obligat la plata ei, potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati. Aceasta intretinere, impreuna cu intretinerea datorata copiilor, nu va putea depasi jumatate din venitul net din munca al sotului obligat la plata.
Cand divortul este pronuntat numai din vina unuia dintre soti, acesta nu va beneficia de prevederile alineatelor (2) si (3), decat timp de un an de la desfacerea casatoriei.
In toate cazurile, dreptul la intretinere inceteaza prin recasatoria sotului indreptatit sa o primeasca.

In concluzie, speta prezinta anumite particularitati pe care doar judecatorul investit cu solutionarea cauzei le va dezlega si va dispune in consecinta prin hotararea pe care o va pronunta.
buna dimineata.
cata rautate !! daca vi se intampla dvs. sa nasteti si ulterior sa va imbolnaviti, si mai mult decat atat, ar fi intervenit o a treia persoana in casnicia dvs. v-ar fi placut ?? X-(X-(
roxanel a scris:

buna dimineata.
cata rautate !! daca vi se intampla dvs. sa nasteti si ulterior sa va imbolnaviti, si mai mult decat atat, ar fi intervenit o a treia persoana in casnicia dvs. v-ar fi placut ?? X-(X-(

Stiumate Roxanel, oricum ar parea situatia expusa nu cred ca vreunul dintre consultantii/utilizatorii acestui forum este in masura sa se pronunte cu privire la moralitatea sau alte asemenea aspecte ale spetei prezentate.

Userul a postat pentru a primi o solutie juridica si nu o lectie de morala.

Invit moderatorii sa stearga ambele mesaje in cazul in care considera ca se impune.

Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Doamnelor si domnilor, cititi mai atent mesajele! Unde este rautatea? Nu se face nici un moment referire cu privire la persoana care a nascut si are probleme de sanatate. Nu am actionat niciodata cu rautate in mometul in care am postat un comentariu. Mai bine ofereati si dumneavoastra solutii. Aveti solutii, scrieti-le!

Unde se fac aprecieri cu privire la "moralitatea spetei"? Mesajul sa fie sters pentru ca nu exista o obligatie de intretinere?

Nu doresc un raspuns la aceste intrebari si nu vreau sa discutam in contradictoriu.

In concluzie, mesajul meu este la obiect. Daca aveti ceva de comentat cu privire la temeiul juridic al acelei obligatii va stau la dispozitie. Literatura juridica ne ofera in acest caz o bogata diversitate.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Divort,obligatii sau nu fata de sotul/sotia cu depresie. vasi49 vasi49 in caz de divort partenerul bolnav de depresie (imbolnavit in timpul casniciei)beneficiaza de ajutorul financiar al celui care divorteaza?daca da conform carei ... (vezi toată discuția)
Divort !!! iulia20 iulia20 Buna ziua. Va rog frumos, poate sa ma informeze cineva daca pot solicita daune morale intru-un proces de divort (fara copii si fara partaj ) in situatia in ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters128285 ContSters128285 Sotul meu a inaintat divort dupa 12 ani . In timpul casniciei m-am imbolnavit si sunt incadrata cu handicap gradul 2 accentuat cu pensie de 234 lei. Sotul meu ... (vezi toată discuția)