avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot intra in CCC dupa postanal urmat de concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot intra in CCC dupa postanal urmat de concediu de odihna?

Buna ziua,

sunt insarcinata si lucrez in invatamant, trebuie sa nasc in luna martie 2011, dar as prefera sa nu imi suspend contractul de munca pana la 1 septembrie 2011. As vrea sa imi iau cele 126 de zile de concediu maternal dupa nasterea copilului asta ar veni pana prin luna iulie.
Nelamurirea mea este daca dupa ce mi se termina maternalul pot intra in concediu de odihna (dupa cum stiti in invatamant perioadata 15 iunie-1septembrie este de concediu de odihna) si la 1 septembrie sa intru in CCC?
Stiu ca cererea pentru plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil se depune incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza concediul de maternitate, nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului, in termen de 60 de zile lucratoare.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 14 Decembrie 2010
1. Suspendarea CIM nu este o incetarea a acestuia, dvs. veti fi tot salariata acelei institutii.
2. In cazul concediului de maternitate (cele 126 de zile) este o suspendare de drept a CIM, dar nu asta trebuie sa va preocupe.
3. Dupa concediul de maternitate puteti intra in CO.
4. Nu este obligatoriu sa intrati in CCC imediat cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
5. In CCC puteti intra oricand, pana ce copilul implineste 2 ani.
6. Dar nu inteleg ce avantaje ati avea in varianta dvs. (!?). CCC va fi tot pana ce copilul implineste 2 ani (deci in varianta dvs. va fi mai scurt).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie studenta GabrielAK89 GabrielAK89 Buna ziua. Sotia mea este gravida si termina facultatea anul acesta in iulie, ea v-a naste in februarie. Care este solutia pentru a primii indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil plus indemnizatie Emicka Emicka Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper din suflet sa primesc raspuns la intrebare...pentru inceput sa prezint situatia: eu lucrez ca profesor pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil suciugeorgeta suciugeorgeta va rog sa imi spuneti,daca se poate,ce pasi trebuie sa urmez in cazul unei salariate care a nascut pe 04.04.2014 si este angajata din 22.03.2014......iar in ... (vezi toată discuția)