avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie de handicap
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie de handicap

se poate urmari o pensie de handicap sau se incadreaza la veniturile neurmaribile?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:25, 15 Decembrie 2010
otesani a scris:

se poate urmari o pensie de handicap sau se incadreaza la veniturile neurmaribile?
`

Conform disp. art.409 C.proc. civ., da, poate fi urmarita pensia acordata in cadrul asigurarilor sociale (in cazul dvs.-de "handicap").
mai degraba as merge aici pe 409 alin. 7 - " precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciunfel de datorii"

Mie nu-mi prea pare a fi pensie acordata in cadrul asigurarilor sociale si o pensie cu destinatie speciala stabilita prin alta lege.
Parerea mea, nu trageti :)
Suntem pasnici... @godot :):):)

Este chiar interesant subiectul:
[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de hrana laur.dia laur.dia norma de hrana intra in cuantumul pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - ajutor somaj. ro-juridic ro-juridic Este posibil ca pensia alimentara sa fie oprita parintelui din ajutorul de somaj pe care acesta il primeste? Cu alte cuvinte, ajutorul de somaj este un ... (vezi toată discuția)
Poprire salar si venit concediu de maternitate Nafets Nafets O persoana are poprire pe salar. Acea persoana intra acum in concediu de maternitate (cel de doi ani, nu stiu sigur daca se numeste concediu de maternitate dar ... (vezi toată discuția)