avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - Registru incasari-plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - Registru incasari-plati

La deschiderea unei societati, esti obligat prin natura situatiei sa achizitionezi un registru jurnal de incasari plati in care se trec intrarile de marfuri iesirile de marfuri, incasarile si platile.
Un PFA, daca achizitioneaza un program de registru de casa in format electronic cu licenta, mai este necesara completarea registrului achizitionat de la administratia financiara?
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 16:28, 21 Decembrie 2010
Motto-ul vi l-ati ales potrivit. In registrul de care spuneati se trec incasarile si platile.
Acum , daca pentru dv. intrarile de marfuri sunt totuna cu incasarile si iesirile de marfuri sunt echivalente cu platile, tare mi-e teama ca nu o sa va intelegeti cu cei de la administratia financiara cand o sa va calculeze impozitul.
Dar pentru ca intrebarea dv. vizeaza de fapt registrul de casa, va sfatuiesc din inima sa consultati un contabil care sa va arate cu hartiile in fata care este rolul acestor registre.
Nu de alta dar va treziti ca tineti contabilitate in partida dubla , cand dv. aveti nevoie de evidenta in partida simpla.
Oh da, aveti dreptate...
Care este ideea... PFA contabilitate in partida simpla, are un singur caiet unde trebuie sa noteze incasarile si platile. Pentru a simplifica problema doamna cu PFA-ul in cauza a achizitionat un program de registru de casa, mai precis acesta [ link extern ]
Ceea ce scoate la imprimanta din program mai trece si in caietul dansei, ori caietul trebuie sa ramana gol, eventual sa capseze foile scoase la imprimanta pe caiet...?
Sustin ideea d-lui Florin Savu. Daca ar fi suficient sa adunam facturile si chitantele, n-ar mai exista contabili.

Oricum, va raspund la intrebare. In cazul in care registrul jurnal de incasari si plati se tine in format electronic, in cel pe hartie (obligatoriu) se va trece doar totalul din fiecare luna. Nu este nevoie sa copieze tot "ceea ce scoate la imprimanta din program" =D>

PFA-ul nu tine registru de casa...
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
contabil20, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Sfat in legatura cu pfa sensoaltec sensoaltec buna, am un pfa deschis de aproape 2 luni. sunt neplatitor de tva si am inteles ca nu am nevoie de registru unic de control si de registru evidenta fiscala. ... (vezi toată discuția)
Pfa registru inventar prazaro prazaro Sunt PFA [traducator autorizat] si am inteles ca trebuie sa tin un registru inventar. Poate cineva, va rog, sa ma ajute la completarea lui? Eu nu inteleg mai ... (vezi toată discuția)