potrivit art. 101 si art. 102 din codul de procedura civila, actele de procedura civila, produc efecte de la data comunicarii lor, neintrand la socoteala nici ziua in care a fost comunicat documentul, nici ultima zi.:)
codul de procedura civila
"Art. 101
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare. Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare. Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii. Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Art. 102
Termenele incep sa curga de la data comunicarii actelor de procedura daca legea nu dispune altfel. Termenele incep sa curga si impotriva partii care a cerut comunicarea, de la data cand a cerut-o. "
@iani - asa, pot sa dau si io o decizie, prin care ati fost concediat de luna trecuta...:)
poate ca si userul care a deschis topicul, a fost putin ambiguu, si nu a spus ce calitate avea persoana care a emis decizia...(primar, ministru, director, etc) dar, nu cred ca e cazul sa discutam aici despre efecte, mai mult decat s-a discutat.
nu sunt jurist, dar, daca doriti o interpretare a prevederilor legii nr. 188/1999, treaba sta cam asa:
a) iau decizia de a reduce personalul
b) aprob noua organigrama ( sa zicem, la data de 1 august 2010)
c) emit decizia eliberare din functia publica
d) comunic decizia de eliberare din functia publica, fp, in termen de 5 zile de la emitere
e) in decizia de concediere, voi insera in mod clar, ca fp astfel eliberat, va beneficia de un preaviz de 30 de zile calendaristice,pe care voi avea grija sa le respect cu sfintenie, altfel, si juristii stiu ca legea nr. 188/1999 se completeaza cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice, si daca nu respect procedura de concediere...ma ia mama dreacului.
vedeti? :) simplu, fara dureri, fara costuri ascunse....ca-n reclamele alea timpite.:)