avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... condica de prezenta este obligatorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

condica de prezenta este obligatorie?

buna ziua,vreau sa intreb daca exista o lege in care este specificat daca condica de prezenta la o firma este obligatorie sau nu.
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 14 Decembrie 2010
Buna ziua,eu acuma am avut control de la ITM si nu mi-au cerut desi am avut aceasta condica . Solicitarea lor asa suna:
-fise de pontaj,condica de prezenta sau orice alt document care atesta prezenta la munca a angajatilor.
La mine s-au multumit fisa de pontaj.
Depinde si de formatul fisei de pontaj. Unii inspectori insista sa li se arate un document cu prezenta la munca si cu semnatura fiecarui angajat. Daca formatul pontajului ii multumeste pe inspectori, toata lumea e fericita.
este obligatoriu sa prezentati pontaje sub orice forma doriti, nu este obligatoriu sa existe o condica in care sa se semneze fiecare om, asta se numeste exces de zel din partea inspectorilor itm
andreea20ro a scris:

buna ziua,vreau sa intreb daca exista o lege in care este specificat daca condica de prezenta la o firma este obligatorie sau nu.
multumesc frumos.


Art. 116 C.mun. prevede ca. angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.

În practică, evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat se ţine de căre angajator prin intermediul foii colective de pontaj sau a condicii de prezenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul antonio123 antonio123 ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore ... (vezi toată discuția)
Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta zgubi71 zgubi71 Buna seara, condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)