avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadou de nunta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadou de nunta

daca bunicul meu m-ia facut cadou la nunta casa in care am locuit cu bunicu de cind m-am nascut si am 200 martori care pot marturisi aceasta pot sa obtin drept pe casa daca nu am nici un act semnat?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:45, 14 Decembrie 2010
Depinde.
Bunicul e in viata? Daca nu, ce mostenitori are?
In prezent pe ce nume sunt actele casei, sau nu exista? Cine figureaza pe rolul fiscal de la primarie, adica pe ce nume se plateste impozitul?
bunicul a decedat?
poate v-ar fi util ca printre cei 200 de martori sa se numere si mostenitorii bunicului si sa renunte la mostenire
bunicul trebuia sa-si exprime vointa in scris, in testament sau sa va vanda/doneze
vreau sa va spun ca bunicul e mort impozitul sa platit pe nm bunicului dar cu chitanta pe nm meu .Ca mostenitori are si sa facut succesiune si proces dar nu s-a luat in c onsiderare nici imbunatatirile aduse de mine la casa nici martorii care au depus marturie .SA facut expertiza de evaluare unde evaluatoru a scris ce i sa dictat de una dintre mostenitori pt ca erau si prieteni a scris casa din caramida pt ai ridica pretu iar in realitate este din piatra si pamint .Va rog sa imi spuneti cum as putea eu sa contest acuma tot ce a scris in ex pt ca acum casa sa darimat si am fotografi.
imobilele au un regim special si se transfera doar prin testament, donatie sau v/c, toate facute in forma autentica la notariat (cu exceptia testamentului care poate avea si alte forme) apoi dreptul de proprietate se intabuleaza spre a fi opozabil tertilor. Martorii nu va ajuta la nimic cu privire la dobindirea dreptului de proprietate.
Imobilele nu se pot face cadou de nunta la fel ca bijuteriile, banii sau alte bunuri mobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire versus testament ygrec ygrec buna ziua, voi detalia pe scurt bunica are dota (cadou de nunta) un imobil. Bunicul a murit inainte de nasterea tatalui meu. Bunica s-a recasatorit dupa ... (vezi toată discuția)
Despre testament mada_roxi mada_roxi buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma puteti ajuta Bunicul meu are un teren de 1000mp pe care e construita casa lui, el are 2 copii pe mama si 1 ... (vezi toată discuția)
Certificatul de mostenitor si testamentul silviu35 silviu35 TATAL meu a primit de la o matusa si un unchi o casa cu 250 mp in 1986 unchiul a decedat in 1997 si a ramas matusa. IN 1999 tata a decedat si matusa a spus va ... (vezi toată discuția)