avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... actualitate romaneasca
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

actualitate romaneasca

Actualitate romaneasca , printre altele


Fe.Me.I. contra femei.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 14:57, 21 August 2011
FMI contra mamici (e o diferenta totusi ...:D)
Stiti cumva de ce actuala putere uraste mamicile si copii lor!?
Unii stiu de ce, dar ar fi interesant daca s-ar sti adevarul in mod public.
Incercati sa-l cautati. Sunt convins ca se va afla.
ia s-auzim aici teoria conspiratiei..... pun pariu ca e vorba despre faptul ca mamicile din ziua de azi alapteaza mai mult decat cele din trecut, si drept urmare, scad vanzarile la firmele de lactate, precum si de faptul ca picii nou-nascuti, sunt mai inteligenti, intrucat din luna a 5- a de sarcina, sunt conectati printr-un port usb, prevazut in buric, cu internetul.... de aici, clar....trebuie redusa natalitatea, ca altfel, in 50 de ani cucerim Europa.
De fapt, este vorba ca actuala putere, are nevoie de bani. Care bani...ii obtine prin taieri sau diminuari de drepturi,de la diferite categorii de persoane, pentru ca, acesti bani, nu se pot fura, cum e cazul investitiilor... asa ca, se merge pe ideea " taiem de la "paraziti" si finantam investitiile ( care nu se vad). Simplu. :)
Vedeti cum este dusa in eroare o parte din populatie!?
Se vede chiar din mesajul de mai sus:
actuala putere, are nevoie de bani. Care bani...ii obtine prin taieri sau diminuari de drepturi,de la diferite categorii de persoane, pentru ca, acesti bani, nu se pot fura, cum e cazul investitiilor... asa ca, se merge pe ideea " taiem de la "paraziti" si finantam investitiile

Orice regim are nevoie de bani, numai ca unii s-au priceput sa-i si faca, sa-i faca pe oameni sa munceasca, firmele sa se dezvolte. Bani nu se obtin din taiere (scadere), ci din adaugare (adunare).
Actualul buget este deficitar. Adica nu sunt bani suficienti la buget (din incasari) pentru na acoperi cheltuielile bugetare. Si-atunci actualii au iceput sa taie din aceste cheltuieli (salarii, pensii, indemnizatii, alocatii, ajutoare...) dar veniturile incasate la buget tot "incapatanate" au ramas si nu acopera nici aceste cheltuieli chiar diminuate substantial.
Chiar dupa taieri masive, la gramada, bugetul este tot deficitar.
Asa ca nu este adevarat ca se taie de la "paraziti" pentru a se finanta investitiile, ca oricat s-ar taia tot nu raman bani peste cheltuielile bugetare.

Dar manipularea prinde. Asa au crezut multi oameni ca daca le taie sporurile bugetarilor, vor trai ei mai bine ca le vor creste eventual pensiile, ajutoarele, alocatiile..
Cand au taiat 25% salarii iar au crezut unii ca se vor crea locuri de munca, se tin preturile pe loc, se dau banii respectivi la sanatate, invatamant, cultura...
Cand se desfiinteaza 200 de spitale unii au sperat ca scapa de dat ciubuc la medic.
Cand se dau afara politisti, sunt alte categorii care au alte sperante, ca nu mai are cine sa-i opreasca din furat...

si daca am afirmat de actuala putere are nevoie de bani....de ce considerati ca sunt dus in eroare?:wassat:
si io fac parte din acea categorie de "paraziti" care au beneficiat de binefacerile reformei pd-l.
bineinteles...populatia e dusa in eroare, prin manipulare, insa de aici, discutia cred io, trebuie ramificata cel putin in 2....
1. e binecunoscuta antipatia cetateanului roman fata de orice inseamna "bugetar". nici macar popii nu scapa de asta, desi isi scot caciula in fata lor. cum poti deveni mai popular, daca le transmiti simplu " io, base cel mare si drept( poate-l fac astia si sfant, pana la finalul mandatului), vazand in ce mocirla se scalda tara, am decis sa-i lovesc in inima pe acesti grasi infecti, care traiesc pe spinarea voastra, luandu-le banii, ca si-asa, ii iau pe dejaba." de aici, e clar ca si-a castigat simpatia milioanelor de marlani romani, care se uita chioris la politistul care ii amendeaza pentru ca au incalcat legea, la functionarul care le cere banii pentru impozit, la functionarul care ii amendeaza ca arunca hartia pe jos, la medicul care-l face bine, la profesorul care-i invata copiii, dar pe pune nota 4 cand nu invata.
2. sistemul administrativ romanesc, e putred pana la temelie, impanat din greu cu functionari imbecili, nesimtiti, idioti si cu pile, pe care oricum nu-i intereseaza daca jignesc contribuabilul,care se revolta, la randul lui.asta nu se va schimba, intrucat insusi statul ii incurajeaza, si-i angajeaza, decat poate, va fi o directie ( buna, cred io) in momentul in care concursurile de recrutare vor fi 100 % transparente, salariile decente, pedepsele pentru infractiuni triplate si cel mai important, va fi introdusa raspunderea judecatorilor pentru solutiile, cele mai multe dintre ele cel putin hilare, din dosarele pe care le judeca dupa cum ii vine banul.
si de aici....se pot purta discutii nenumarate. :)

Alte discuții în legătură

Variante practice de "ocolire" a taierii veniturilor, propusa de guvern! Kyandra Kyandra Are cineva solutii, portite, ale idei despre cum sa evitam procentele boc-iste in minus la venituri? In administratia publica am inteles ca se poarta ... (vezi toată discuția)
Institutie bugetara - stat in stat. ciprians ciprians Nu stiu daca se incadreaza in topic intrebarea mea dar incerc... Este cazul unei institutii bugetare care este in pragul colapsului financiar (chipurile) si ... (vezi toată discuția)
Este corecta reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Lansez acest topic pentru a aduna pareri pro si contra acestei reduceri salariale. As dori sa ma ajutati cu legislatia in vigoare ce face ca aceasta taiere a ... (vezi toată discuția)