avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Institutie bugetara - stat in stat.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Institutie bugetara - stat in stat.

Nu stiu daca se incadreaza in topic intrebarea mea dar incerc... Este cazul unei institutii bugetare care este in pragul colapsului financiar (chipurile) si doreste ca un numar de angajati sa fie disponibilizati. Ideea e ca aceasta institutie a investit de milioane de euro in sediu (o simpla renovare de milioane de euro... #-o)etc FARA CA REALITATEA (mana de lucru, materiale etc) sa "puste" cu facturile fiscale (care sunt exagerat de umflate). Ma gandesc ca in cazul unei societati private, patronul poate face ce vrea cu banii sai, fara sa dea o explicatie angajatilor, ca apoi sa ii zboare pe motiv "dificultati economice". In cazul prezentat, fiind vorba de o institutie bugetara, respectiva conducere NU POATE FI TRASA LA RASPUNDERE PT CELEBRELE INVESTITII? Mai ales ca nu trebuie sa fi manager expert si sa constati inca din 2008 ca nu vei mai avea bani daca "faci ca milioanele de euro sa dispara" (nu stiu unde) (cica in renovare) si in martie 2009 dai afara niste oameni. Mai pe scurt tu faci o investitie mare de bani in renovare la final de 2008, ca apoi sa vi in martie 2009 si sa zici ca nu mai ai bani - si sa dai oameni afara. e corecta aceasta disponibilizare? Care dintre institutiile statului sunt in masura sa traga la raspundere asemenea infractiuni? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:55, 9 Martie 2009
Poate vor face o verificare cei de la Curtea de Conturi....
1. Trebuie sa stiti, in primul rand, urmatorul aspect: cheltuielile pentru salarizarea personalului si cheltuielile pentru investitii sunt prevazute la capitole bugetare distincte.

2. Controale periodice si obligatorii, potrivit legii, sunt efectuate de Camera de Conturi teritoriala, aflata in subordinea Curtii de Conturi a Romaniei.
De asemenea, puteti sesiza organele de audit, pe linie ierarhica.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare diferenta salariu taiat 25% vidrag vidrag Sunt angajat intr-o institutie publica care se autofinateaza. Ca si la bugetari, in 2010 a fost taiat salariul cu 25%. Din motive necunoscute nici azi, in ... (vezi toată discuția)
Sume prescrise Zetu Elena Zetu Elena Un cadru didactic a avut concediu de maternitate in perioada 30 martie 2009-24 iunie 2009.Incepand cu 25 iunie 2009 a intrat in concediu cerstere copil.Pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti neachitate vika vika Un salariat a castigat in instanta printr-o hotarare definitiva si irevocabila un spor retroactiv ptr anii 2006,2007 si 2008. Hotararea de la Curtea de Apel a ... (vezi toată discuția)