as ruga cunoscatorii daca imi pot raspunde la urmatoarea speta: in cursul anului trecut am sustinut un concurs pe o functie in cadrul MIRA, eu fiind cadru activ al MApN. dupa ce am luat examenul MIRA a trimis o cerere de transfer catre MApN in baza legii 80, cerere refuzata, iar in consecinta mi-am depus demisia. fiind incadrat in MIRA,
problema este ca eu aveam un angajament cu MApN pentru inca 5 ani si astfel mi se imputa plata scolarizarii. lucru care dupa parerea mea incorect din moment ce eu lucrez tot in sistemul de siguranta nationala, si astfel banii pentru scolarizarea mea nu sunt pierduti de statul roman.
sunt subofiter jandarm, in luna martie am participat la un concurs pentru ocuparea unei functii in cadrul Pol. T.F.,unde am fost declarat admis.La concurs am participat fara sa-mi instiintez cunducerea unitatii, fapt pentru care nu mi s-a aprobat mutarea, chiar daca cei de la inspectoratul de politie au cerut dosarul de cadre.as dori un raspuns cat mai legal.
Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate pot fi trecuţi în rezervă sau direct în retragere, după caz :
- la cerere, pentru motive bine întemeiate;
- prin demisie.
Prin urmare, puteti sa demisionati sau sa faceti o cerere motivata prin admiterea la concursul sustinut in cadrul Politiei TF
In cazul in care un cadru militar isi depune demisia, cand intra aceasta in efect? Trebuie un preaviz anterior (ex. 15 sau 30 zile)? Poate fi refuzata?
Multumesc pentru lamuriri. Insa daca superiorul nu doreste inregistrarea demisiei si o respinge sau "se face ca nu a primit-o", avand in vedere caracterul particular al institutiei in comparatie cu celelalte ministere "mai transparente", cam care ar fi solutia pentru depunerea cu succes a demisiei?