avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... domeniu public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

domeniu public

Retelele alimentare cu energie electrica realizate din bugetul local fac parte din domeniul public al statului sau al unitatii administrativ teritoriale??? Care este cadrul legal?? Legea 213/1998 cu modificarile ulterioare prevede ca retelele de transport energie electrica fac parte din domeniul public al statului . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 15:19, 14 Decembrie 2010
Dat fiind faptul ca nu se prevede expres intrun text de lege , intelegem ca elementul de distinctie intre cele doua tipuri statul sau unitatea administrativ teritoriala este cel al interesului corespunzator bunului, fiind vorba despre bunuri de interes national.
Am gasit ceva in art 136 din Constitutie
(4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic al terenului miki_M miki_M Cand intrebi despre regimul juridic al unui teren , ti se comunica si proprietarul ??? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Domeniul public uat miki_M miki_M Revin cu subiectul: Retelele alimentare cu energie electrica realizate din bugetul local fac parte din domeniul public al statului sau al unitatii ... (vezi toată discuția)
Dreptur asupra resurselor naturale (gaz metan) rrizou rrizou Buna ziua Asi dori sa am informati in legatura cu legislatia asupra resurselor naturale. Am un teren privat in vecinatate exista fintina de gaz metan, in ... (vezi toată discuția)