avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reducere indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reducere indemnizatie insotitor

Va rog sa-mi spuna cineva daca contabila unei primarii poate dispune reducerea indemnizatiei de insotitor a unei persoane cu hanticap cu 25% si daca este legal. As vrea sa stiu unde ma pot adresa pt. rezolvarea acestui abuz. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adumitroaie florin , utilizator 06:45, 16 Decembrie 2010
Este perfect legal si nu e un abuz, sa va explic si de ce: conform legii 448/2006, indemnizatia de insotitor (nu salariul asistentului personal) este egala cu salariul net al asistentului social cu studii medii debutant. Ori, acest salariu (care este punct de referinta) a fost redus in baza legii 118/2010 cu 25% si este in prezent de 600 RON brut, 461 RON net (cat trebuie sa fie si indemnizatia). Amarata aia de contabila nu a facut decat sa aplice legea, n-a facut nici o inginerie financiara.
Cu respect!
indemnizatia nu a fost niciodata 461lei ,cat spuneti dv., eu am beneficiat de fiecare data de 404lei, asa cum beneficiaza fiecare insotitor al persoanei cu handicap grad1.este venit fix, pt toti insotitorii.partea dubioasa este ca nu mi s-a redus 25%din luna aplicarii legii, ci abia din octombrie,deci de asta cred ca este ceva in neregula.cu atat mai mult cu cat cei de la directia de asistenta sociala spun ca acest venit nu intra sub efectul legii si mai mult alte primarii nu aplica acest lucru pt insotitori pers cu handicap. nu terbuie facuta confuzie intre salariul asistentului personal, angajat la primarii cu carnet de munca si indemnizatie de insotitor pentru pers cu handicap grad 1(eu am carnet de munca la alta unitate unde deja mi se ia 25%)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoane cu handicap gabitza_166 gabitza_166 1. Cf. legii 448/2006 pers. cu handicap beneficiaza de un salariu minim pe economie. De 3 ani nu ni s-a marit aceasta indemnizatie. A ramas la 587 in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap micsorata cristinabarbu cristinabarbu Buna seara. Astazi am fost anuntata ca \"Guvernul Boc\" a hotarat sa taie 200 lei din indemnizatia de handicap de care beneficia baietelul meu, el avand un ... (vezi toată discuția)
Diminuare indemnizatie insotitor geanina_Prv geanina_Prv Buna ziua. As dori sa mi spuna cineva daca diminuarea salariilor bugetarilor cf. Legii nr.118/2010 afecteaza si cuantumul indemnizatiei pentru insotitor ... (vezi toată discuția)