avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare indemnizatie insotitor

Buna ziua.
As dori sa mi spuna cineva daca diminuarea salariilor bugetarilor cf. Legii nr.118/2010 afecteaza si cuantumul indemnizatiei pentru insotitor pentru persoanele cu handicap grav, primita de la primarie care era de 534 lei si la cat s-ar stabili in urma acestei diminuari.
Va multumesc.
Diminuarea se applica tuturor salariilor, indemnizatiilor, primelor, premiilor, deci si d-voastra
Bine, dar eu nu sunt salariat, nu am contract de munca, iar indemnizatia de insotitor este o prestatie sociala.
Conform legii 448/2006, indemnizatia acordata persoanei cu handicap care nu-si poate angaja un asistent personal este calculata ca fiind salariul net al asistentului social debutant, cu studii medii (care salariu de referinta scade din iulie cu 25%) - pe cale de consecinta, si indemnizatia care se calcula in functie de el, scade proportional.
Daca vorbim de salariul asistentului personal (pentru ca nu stiu ce alta indemnizatie de insotitor poate plati primaria), si aceasta scade, pentru ca se calculeaza raportat la salariul asistentului social cu studii medii (redus, in conditiile legii, cu 25%).
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere indemnizatie insotitor adumitroaie florin adumitroaie florin Va rog sa-mi spuna cineva daca contabila unei primarii poate dispune reducerea indemnizatiei de insotitor a unei persoane cu hanticap cu 25% si daca este ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% asistenti personali Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de reducerea cu 25% a salariilor asistentilor personali platiti de primarii la cap. 68.02 : cei care primesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie DutuA DutuA Buna ziua,daca sunt insotitor pt peroana cu handicap gr 1 si sunt angajata la primarie ca insotitor,peroana cu handicap mai are drepul la indemnizatie inafara ... (vezi toată discuția)