Buna ziua .
Am primit o instiintare de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin care eram anuntata ca nu mi-am platit contributia la asigurarile de sanatate aferente anului 2005, cand functionam ca PFA , si ca se va incepe executarea silita impotriva mea .
Situatia este urmatoarea : in ianuarie 2005 am avut incasari ca PFA , apoi in februarie am intrat in concediu prenatal . In martie am nascut , iar 2 ani mai tarziu am suspendat activitatea , ulterior , in 2008 , angajandu-ma cu program redus la un SRL.
Verificandu-mi registrele , am vazut ca , intr-adevar , nu am platit contributia aferenta lunii ianuarie 2005 , cand am avut incasari , probabil uitand de acest lucru. intre timp , cu majorari si penalitati suma a ajuns la 300 RON , suma pe care nu mi-o permit sa o platesc acum , aflandu-ma in concediu de crestere al celui de-al doilea copil , pt. care primesc suma minima , iar sotul este somer .
Intrebarea mea este urmatoarea : dupa atatia ani datoria nu s-a prescris ? In ianuarie acum se fac 6 ani , iar eu stiam ca termenul de prescriere este de 3 ani.
Va multumesc frumos .