avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari CASS neplatite - ianuarie 2005
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari CASS neplatite - ianuarie 2005

Buna ziua .
Am primit o instiintare de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin care eram anuntata ca nu mi-am platit contributia la asigurarile de sanatate aferente anului 2005, cand functionam ca PFA , si ca se va incepe executarea silita impotriva mea .
Situatia este urmatoarea : in ianuarie 2005 am avut incasari ca PFA , apoi in februarie am intrat in concediu prenatal . In martie am nascut , iar 2 ani mai tarziu am suspendat activitatea , ulterior , in 2008 , angajandu-ma cu program redus la un SRL.
Verificandu-mi registrele , am vazut ca , intr-adevar , nu am platit contributia aferenta lunii ianuarie 2005 , cand am avut incasari , probabil uitand de acest lucru. intre timp , cu majorari si penalitati suma a ajuns la 300 RON , suma pe care nu mi-o permit sa o platesc acum , aflandu-ma in concediu de crestere al celui de-al doilea copil , pt. care primesc suma minima , iar sotul este somer .
Intrebarea mea este urmatoarea : dupa atatia ani datoria nu s-a prescris ? In ianuarie acum se fac 6 ani , iar eu stiam ca termenul de prescriere este de 3 ani.
Va multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: MARIA MAGDALENA HISUM , Consultant credite si finantari 21:46, 2 Ianuarie 2011
Nu, termenul de prescriere este de 5 ani, in general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia fnuass cela_relly cela_relly Buna ziua ! Sunt persoana fizica autorizata din anul 2004. In acest an am lucrat cu carte de munca la o firma. Din anul 2005 nu am mai lucrat cu carte de ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere contributie de sanatate sabinna sabinna O cunostinta a primit de la Casa de asigurari de sanatate, pe data de 6 ianuarie 2013, o decizie de impunere emisa pe data de 14.12.2012 privind contributia de ... (vezi toată discuția)
Decizie plata accesorii (cass) klausi klausi Ieri am primit de la ANAF o decizie de plata accesorii ,contributii de asigurari sanatate pentru pfa,pe aceasta decizie scrie ca detaliile referitoare la modul ... (vezi toată discuția)