avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Referitor la succesiune, ce inseamna nulitate absoluta si ce inseamna nulitate relativa?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 00:00, 18 August 2004
...sa fim intelesi...ceea ce se ataca in instanta e certificatul de mostenitor...fata de cei ce au fost cuprinsi in certificatul de mostenitor il pot ataca doar in ceea ce priveste cauzele de nulitate relativa...eroare, dol ,violenta...daca insa unul dintre mostenitori a fost omis de la mostenire, el poate ataca oricind certificatul de mostenitor...e vorba in fapt de o actiune in petitie de ereditate care in opinia mea e imprescriptibila...mai mult, daca s-a facut si partajul succesoral fara prezenta tuturor mostenitorilor, conf. c.pr.civ. acesta este nul absolut...alt caz de nul abs.ar fi necompetenta notarului care a instrumentat cauza(materiala sau teritoriala)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate relativa dol law_and_order law_and_order Buna ziua! am si eu o intrebare legata de o speta: reclamantul a facut o cerere de chemare in judecata prin care a cerut constatarea nulitatii absolute pentru ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat mostenitor puisor_i2000 puisor_i2000 POATE FI CONTESTAT SAU ANULAT UN CERTIFICAT MOSTENITOR VECHI DE 40 DE ANI? (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruct viager - anulare sau reductiune? silviatobias silviatobias buna seara as vrea sa vb cu un avocat si daca ma poate indrumua tatal meu a decedat luna trecuta in 15 ianuarie ,tatal meu pe timpul vietii a mai fost ... (vezi toată discuția)