lia19 a scris:
Buna ziua.Problema sta in felul urmator.Tatal a decedat in 2008 luna aprilie.Avea de achitat o factura catre ....................,nu mai stiu exact cat era.Am sunat la cei de la Orange pe care i-am instintat de deces si chiar le-am trimis o copie dupa certificatul de deces.De atunci nimic.....Doar ca azi am primit o notificare prin care mi se comunica un debit de 256 +penalizari de 304 lei.Repet ,n am mai primit nimic de doi ani si jumatate de la cei de la ....................Va rog sa ma invatati cumar trebui sa procedez.Sa platesc sau nu....
Va rog frumos sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie deoarece aici se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Daca sunteti mostenitorul defunctului tata, fiind acceptant al mostenirii de pe urma acestuia, preluand activul mostenirii, ati preluat si pasivul (datoriile), motiv pentru care, teoretic, ar trebui sa platiti aceasta datorie.
Cuantumul datoriei este insa...nejustificat.Puteti solicita temeiul de drept in baza caruia au calculat penalitatile si puteti contesta c/v penalitatilor si dupa caz, a debitului.Depinde si de clauzele contractuale...