avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mostenitorii debitorului-datorie societate telefonie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mostenitorii debitorului-datorie societate telefonie mobila

Buna ziua.Problema sta in felul urmator.Tatal a decedat in 2008 luna aprilie.Avea de achitat o factura catre [OPERATOR],nu mai stiu exact cat era.Am sunat la cei de la [OPERATOR] pe care i-am instintat de deces si chiar le-am trimis o copie dupa certificatul de deces.De atunci nimic.....Doar ca azi am primit o notificare prin care mi se comunica un debit de 256 +penalizari de 304 lei.Repet ,n am mai primit nimic de doi ani si jumatate de la cei de la [OPERATOR].Va rog sa ma invatati cum ar trebui sa procedez. Sa platesc sau nu....
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: lia19. , utilizator 11:12, 4 Februarie 2011
daca n-ati dezbatut succesiunea dupa tatal dvs, firma de recuperari nu are ce sa va faca.
Succesiunea a fost dezbatuta.
atunci va trebuie sa achitati acei bani.
lia19 a scris:

Buna ziua.Problema sta in felul urmator.Tatal a decedat in 2008 luna aprilie.Avea de achitat o factura catre ....................,nu mai stiu exact cat era.Am sunat la cei de la Orange pe care i-am instintat de deces si chiar le-am trimis o copie dupa certificatul de deces.De atunci nimic.....Doar ca azi am primit o notificare prin care mi se comunica un debit de 256 +penalizari de 304 lei.Repet ,n am mai primit nimic de doi ani si jumatate de la cei de la ....................Va rog sa ma invatati cumar trebui sa procedez.Sa platesc sau nu....


Va rog frumos sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie deoarece aici se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.

Daca sunteti mostenitorul defunctului tata, fiind acceptant al mostenirii de pe urma acestuia, preluand activul mostenirii, ati preluat si pasivul (datoriile), motiv pentru care, teoretic, ar trebui sa platiti aceasta datorie.

Cuantumul datoriei este insa...nejustificat.Puteti solicita temeiul de drept in baza caruia au calculat penalitatile si puteti contesta c/v penalitatilor si dupa caz, a debitului.Depinde si de clauzele contractuale...
Corect ar fi sa platiti factura... si deci si penalitatile.

Legal insa, daca nu platiti, si nu recunoasteti in vreun fel datoria, dupa 3 ani de la data decesului, datoria este prescrisa si nu mai au cum sa o recupereze silit de la dvs.

Alte discuții în legătură

Schimbarea titularului unei datorii intrerupe cursul prescriptiei unei datorii? institutiepublica institutiepublica O sa incerc sa fiu foarte scurta Datorie de 100,00 lei neachitata la o firma de telefonie mobila-ultima factura emisa in mai 2008.Titularul facturii ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie alinacris alinacris Buna ziua. As dori sa ma indrumati cu privire la o problema legata de o datorie catre firma telefonie mobila [EDITAT] - in septembrie 2011 am primit o somatie ... (vezi toată discuția)