avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mostenitorii debitorului-datorie societate telefonie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mostenitorii debitorului-datorie societate telefonie mobila

Buna ziua.Problema sta in felul urmator.Tatal a decedat in 2008 luna aprilie.Avea de achitat o factura catre [OPERATOR],nu mai stiu exact cat era.Am sunat la cei de la [OPERATOR] pe care i-am instintat de deces si chiar le-am trimis o copie dupa certificatul de deces.De atunci nimic.....Doar ca azi am primit o notificare prin care mi se comunica un debit de 256 +penalizari de 304 lei.Repet ,n am mai primit nimic de doi ani si jumatate de la cei de la [OPERATOR].Va rog sa ma invatati cum ar trebui sa procedez. Sa platesc sau nu....
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: lia19. , utilizator 11:12, 4 Februarie 2011
Se procedeaza in felul urmator.[EDITAT] cumpara creanta de la firma de telefonie fara penalizari(doar abonamentul de 260 lei) Ei trimit notificarea pe toata suma :260+inca vreo 3 milioane si ceva(penalizari).Imi spun la telefon sa trimit copie dupa certif de deces +suma de 260 lei dar elibereaza o intelegere de plata pe suma intreaga ,570 lei aproximativ(spun ca creanta este certa ,lichida si exigibila).Ce intelegeti din asta??Nu ca sunt niste mincinosi.....
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Revin....si va solicit o parere.Pe la sfarsitul lunii ianuarie a.c am primit o SOMATIE in care mi se spune ca daca in termen de 5 zile nu iau nicio masura.....Executare silita.
PS Nu stiu daca prezinta vreo importanta inadvertentele pe care eu le-am sesizat si care sper a fi folosite in cazul unui eventual proces:
-In prima notificare mi se spune ca [EDITAT] a preluat DIRECT creanta de la Firma de tel.mobila,in baza unui contract .In urma somatiei de plata am aflat ca si [EDITAT] a cumparat creanta de la alta firma.
-Mi-au trimis doua intelegeri de plata in care mint cu nerusinare:
O data imi zic ca cu toate ca este lichida,certa si exigibila creanta...nu am de platit decat debitul principal ....pana la data de.....,iar a doua oara ,ca,in bunatatea lor,chiar ma iarta de penalizari in cuantum de 100%X-( dar strecoara undeva,aproape invizibil termenul de temporar.
V-am mai spus,cred,sunt un om fricos si as fi platit...Doar ca am vrut sa stiu si eu ce inseamna acele penalizari,mai mari decat debitul principal.Mi-au spus ca sunt penalizarile pe care firma de telefonie mobila le-a perceput.O alta minciuna ,ptr ca am aflat de la firma de telef mobila nu numai ca in caz de deces nu se percep penalizari dar ca ei au vandut doar debitul principal de doua milioane si un pic.
Parerea mea este ca nu pot sa faca executarea silita fara un ordin judecatoresc,fara o hotarare definitiva.Credeti ca toate aceste constatari ale mele ma pot ajuta in cazul unui eventual proces??
Sper sa nu para complicat ce am scris si astept parerile dumneavoastra.Mii de multumiri
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea titularului unei datorii intrerupe cursul prescriptiei unei datorii? institutiepublica institutiepublica O sa incerc sa fiu foarte scurta Datorie de 100,00 lei neachitata la o firma de telefonie mobila-ultima factura emisa in mai 2008.Titularul facturii ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie alinacris alinacris Buna ziua. As dori sa ma indrumati cu privire la o problema legata de o datorie catre firma telefonie mobila [EDITAT] - in septembrie 2011 am primit o somatie ... (vezi toată discuția)