avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Schimbarea titularului unei datorii intrerupe cursul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Schimbarea titularului unei datorii intrerupe cursul prescriptiei unei datorii?

O sa incerc sa fiu foarte scurta
Datorie de 100,00 lei neachitata la o firma de telefonie mobila-ultima factura emisa in mai 2008.Titularul facturii decedeaza.
Firma de telefonie mobila vinde creanta Lui [EDITAT] ,dar vinde o creanta gresita,mult mai mare,cu penalizari puse chiar daca in mod normal in cazul unui deces,nu se percep penalizari.
Am sesizat firma de telefonie mobila ,care si-a cerut scuze pentru aceasta situatie si imi cere sa le platesc doar debitul principal de 100 lei.Dar,am sunat la [EDITAT],pentru siguranta mea,unde am aflat ca in continuare figurez cu datorii.Cei de la [FURNIZOR] mi-au promis ca vor remedia aceasta situatie,dar si azi se intampla acelasi lucru.In continuare figurez cu datorii.Nu stiu ce sa fac.
Scrisoarea prin care isi cereau scuze este pe numele meu
Schimbarea titularului unei datorii(de la tata decedat la copil)modifica termenul de prescriptie?????...chiar daca este vorba de acelasi dosar???Ma gandesc ca firma de telefonie mobila a vandut creanta "din nou "dar de aceasta data pe numele meu.In mai sae fac trei ani .CE ma sfatuiti sa fac?????
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 16:38, 13 Aprilie 2011
schimbarea titularului creantei nu intrerupe prescriptie, o recunoastere a debitorului are insa acest efect; daca platiti sau semnati vreaun angajament de plata ori ceva similar, prescriptia se intrerupe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie alinacris alinacris Buna ziua. As dori sa ma indrumati cu privire la o problema legata de o datorie catre firma telefonie mobila [EDITAT] - in septembrie 2011 am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Mostenitorii debitorului-datorie societate telefonie mobila lia19 lia19 Buna ziua.Problema sta in felul urmator.Tatal a decedat in 2008 luna aprilie.Avea de achitat o factura catre [OPERATOR],nu mai stiu exact cat era.Am sunat la ... (vezi toată discuția)