avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic incompatibilitate
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic incompatibilitate

În conformitate cu art.10 din Legea consilierilor juridici:
Art. 10.
Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
La art. 11 scrie că:
Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu:
b) functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;
Calitatea de consilier juridic, salariat la a societate comercială este compatibilă cu calitatea de expert achiziţii publice, salariat pe timp parţial la o altă societate comercială?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 11:02, 15 Decembrie 2010
Nu pentru ca este vorba de o activitate salariata,care presupoune un contract de munca.Ca expert poate fi numai ocazional si sa primeasca un onorariu nu salariu
Nu gasesc logica. De unde deduci ca poate primi onorariu dar salariu nu?
Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu orice alta profesie autorizata sau salarizata. Profesie salarizata=salariu, profesie autorizata=onorariu.
Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese.
Nu vad niciunde o prevedere care sa se refere distinct la onorariu si salariu.
Poate argumentezi cumva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)
Poate un consilier juridic, angajat al unei societati comerciale, sa fie administrator si asociat intr-o alta societate comerciala in acelasi timp? caprice caprice Buna ziua, poate un consilie juridic , angajat al unei societati comerciale sa fie administrator si asociat intr-o alta societate comerciala, in acelasi ... (vezi toată discuția)
Cumul functie consilier juridic- administrator igna_florin igna_florin Stie cineva daca ca consilier juridic poti deveni siu administrator in cadrul aceleasi firme? va rog sa ma ajutati! mi-au propus finctia de administrator la ... (vezi toată discuția)