avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insusire baza de date
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insusire baza de date

As vrea sa stiu cum poate fi actionat in justitie un fost angajat care mi-a luat baza de date cu toti clientii(este vorba de un salon de infrumusetare) si apoi a trimis mesaje la toti clientii prin care facea reclama noului salon unde lucra .
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:28, 16 Decembrie 2010
Il puteti acuza cel putin de acces neautorizat intr-o retea sau sistem informational. Daca a folosit la ceva datele respective, deja se mai adauga ceva capete de acuzare.
Le-a folosit sa atraga clientela catre noul loc de munca printr-un mesaj telefonic care l-a trimis tuturor si din care se deducea ca fostul salon nu mai exista.
Legea 11/1991 privind concurenta neloiala modificata cu Legea 298/2001 . Link [ link extern ]

Fapta salariatului dumneavoastra constituie contraventie sanctionata cu amenda destul de mare. Prejudiciul il puteti recupera intr-un proces civil, dupa ce estimati daunele suportate (beneficiu neefectuat etc).

Art. 4. - Constituie contraventii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârsite în astfel de conditii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infractiuni:
....
g) deturnarea clientelei unui comerciant prin folosirea legăturilor stabilite cu această clientelă în cadrul functiei detinute anterior la acel comerciant;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta?? paskl paskl Buna ziua Lucrez la o firma care are obiect de activitate vanzarea marfurilor cu ridicata Nemultumit de salar mi-am deschis si eu o firma cu acelasi obiect ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate si non-concurenta vanoss vanoss Buna ziua, Sunt angajat al unei firme care presteaza servicii de mentenanta la stivuitoare ca zonal (cu masina de service mobil, pe zona de nord-vest a ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Sunt angajata la o firma unde ma ocup de cautare clienti si in acelasi timp sunt si asociata la o firma care are acelasi activitate. Asta reprezinta ... (vezi toată discuția)