avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare program vizitare minor

Salut
Sunt un tatic ce din 29sep2010 nu mai poate sa-si vada fetita de 4 ani si 9 luni din cauza faptului ca fosta sotie(ce are custodia copilului ....si se comporta de parca acest copil este un obiect al ei personal) refuza sa-mi deschida usa cand am program de vizita sau fuge de acasa si nu pot da de ea sau de fetita;mentionez ca fetita doreste sa mearga cu mine dar fiind mica nu are nici o putere sa se impotriveasca refuzului fostei sotii.Am mers la politie..s-a inceput o urmarire penala si atat...ce dureaza...de Mos Nicolae am batut pe la usa fostei sotii degeaba.. se pare ca nici de sarbatori nu voi putea fi langa fetita mea...sunt DISPERAT si stiu ca fetita sufera si ea foarte mult.Am mers recent la executor judecatoresc si acesta s-a multumit doar cu a face o somatie catre ea si apoi a ma insoti la o vizita, unde a constat ca fosta sotie nu-mi da copilul...intocmind un PV de constatare...spunad ca asta e...nu e de gasit...EU in acest caz ce pot face?....FETITA mea sufera in tacere in continuare ca nu-si poate vedea tata...va rog sa ma ajutati in aceasta problema delicata...mentionez ca este a doua oara cand nu pot lua fetita o perioada de peste 2 luni cum s-a mai intamplat in apr-mai-iunie 2010 !!!-si atunci mi-am retras eu plangerea penala cand fosta sotie a acceptat sa-mi dea fetita la presiunea politiei!! ).Multumesc anticipat celor ce pot ajuta !
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:28, 27 Februarie 2011
Va puteti adresa si serviciului autoritate tutelara care va poate acorda sprijin in respectarea hotararii judecatoresti. Deasemenea pueti solicita instantei de judecata ca programul de vizitare sa se faca la domiciliul dumneavoastra si astfel veti avea dreptul sa luati minora acasa. Este adevarat ca desi aveti o hotarare judecatoreasca si inteleg ca ati formulat deja o plangere pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti sprijinul autoritatilor lasa de dorit.
Succes
daca altfel nu se poate, mai depuneti o plangere la politie
Pentru a face o sesizare in legatura cu nerespectarea unui program de vizita stabilit printr-o hotarare judecatoareasca, unde ma pot adresa?

"Luarea si aducerea copilului de la/la domiciliul mamei" inseamna ca mama sa coboare in strada si sa duca sau sa ia copilul la/din masina celuilalt parinte"
puteti face plangere penala la politie sau parchet pt nerespectarea hotararii judecatoresti.
domiciliul e la ap nr.. nu pe strada. mama nu e obligata sa coboare in strada nici sa-l duca nici sa-l ia
multumesc frumos.
de fapt, tatal isi asigura "acoperirea" prin trimiterea de sms-uri cum ca intarzie, atat la venire sa ia minorul, cat si la aducerea acestuia. insa, in realitate, intarzie cu mult mai mult, iar eu stau in strada si-l astept sa-mi aduca copilul.
din pacate, nu e o exceptie, ci a devenit o obisnuinta din partea lui.
daca as face plangere (la politie, judecatorie, autoritate tutelara, etc.) , el s-ar "acoperi" prin faptul ca trimite sms-uri?! chiar daca eu ii spun ca deja a devenit un obicei si ca nu tine cont de programul de masa si somn al copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor ContSters88252 ContSters88252 buna ziua in cazul in care am o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila ,in care este prevazut programul de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)