avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 1737
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 1737

buna ziua.am vandut un ap dar nu am primit toata suma .am facut contract cu cumparatorul in care eu am privilegiul vanzatorului pana la achitarea integrala a sumei care mi-o datoreaza acesta.in contract este stipulat ca restul de plata se face in rate egale lunare dar cumparatorul nu a respectat aceasta clauza.contractul este prin notariat si eu pot demonstra f simplu ca nu si-a respectat obligatiile.ce pot face in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 14:35, 16 Decembrie 2010
ce s-a prevazut in contract in cazul neachitarii unei rate la tremenul fixat??
Fara incidenta in speta art. citat in titlu.
Ce doriti mai exact, apartamentul sa va revina si sa beneficiati de daune interese, sau sa ramana vandut si doriti numai contravaloarea ratelor?

Puteti sa solicitati rezilierea contractului cu acordarea de daune interese in primul caz, situatie in care avansul nu va fi restituit (daca a fost cazul);

Puteti sa discutati cu cumparatorul si sa il notificati sa va achite rata aferenta lunii pe care nu a achitat-o, in caz contrar instanta - obligatie de a plati suma de - titlu executoriu - executare silita.

Depinde si ce clauze contractuale ati inserat in actul de instrainare, conteaza foarte mult.
poate nu am fost prea explicit.scz.in contract scrie;urmand ca restul de plata de 24000 e sa-i primesc in rate egale lunare pana la data de 15 04 2011 suma pt care eu vanzatorul mi-am rezervat privilegiul vanzatorului conf art 1737 cod civil iar in caz de neachitarea sumei la termenul fixat,contractul va fi rezolut de drept fara punere in intarziere sau alte somatii,partile fiind repuse in situatia anterioara incheierii actului.cumparatorul este restant cu suma de 8000 e pana la data actuala
poate nu am fost prea explicit.scz.in contract scrie;urmand ca restul de plata de 24000 e sa-i primesc in rate egale lunare pana la data de 15 04 2011 suma pt care eu vanzatorul mi-am rezervat privilegiul vanzatorului conf art 1737 cod civil iar in caz de neachitarea sumei la termenul fixat,contractul va fi rezolut de drept fara punere in intarziere sau alte somatii,partile fiind repuse in situatia anterioara incheierii actului.cumparatorul este restant cu suma de 8000 e pana la data actuala
Pina la implinirea termenului prevazut in antecontract nu puteti cere rezolutiunea.
De asemeni, poate ar fi trebuit precizat in contract si ca pentru fiecare zi intirziere la plata ratelor,cumparatorull datoreaza x% penalizare. Asa cum e prevazut in contractul dvs treburile sunt lasate cam in coada de peste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere de plin drept fara somatie sau judecata ynab ynab Am semnat un contract de vanzare - cumparare a unui apartament, iar vanzatorul a cerut privilegiul vanzatorului pentru suma pe care trebuie sa-i o mai achit ... (vezi toată discuția)
Problema cu firma de leasing mister_nik mister_nik Buna seara , am si eu o problema in legatura cu o masina cumparata in leasing, cumparata acum 2 ani am achitat un avans de 1500 euro, dupa aproximativ 6 luni ... (vezi toată discuția)
Apartament luat pe privilegiul vanzatorului PopescuIon PopescuIon Buna ziua, Revin cu subiectul mai aplu de data aceasta, Firma la care lucrez, mi-a oferit acum 4 ani un apartament pe numele meu, iar banii pentru el ... (vezi toată discuția)