avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Contractul colectiv de munca trebuie semnat de angajati doar in momentul incadrarii sau in fiecare an ?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:14, 15 Decembrie 2010
contractul colectiv se negociaza ori de cate ori este necesar si se semneaza la nivel de ramura si la cel individual se face un act aditional.
Contractul COLECTIV de munca nu se semneaza de angajati, ci de reprezentantii lor (fie sindicat, fie reprezentanti alesi).
Semnarea se face NUMAI o singura data, cand se finalizeaza negocierea pentru acest contract.
Contractul colectiv se comunica angajatilor dupa semnare si dupa inregistrarea la autoritatile competente, iar noilor angajati la angajare.
Daca societatea a aderat la CCM de ramura iar acesta a suferit modificari in fiecare an, nu trebuiau alesi reprezentantii care sa semneze acest CCM la fiecare modificare ?( prevederile CCM de ramura din 2007 nu sunt aceleasi cu cele din 2009)
In ce mod "se comunica" angajatilor dupa semnare prevederile acestui contract.
Daca drepturile prevazute in CCM de ramura nu au fost acordate de angajator , desi au fost cerute in scris, care este procedura de urmarit ?
~ Conținut șters la cerere ~
CCM de ramura nu se comunica de catre angajator.
CCM ramura se publica in Monitorul Oficial dupa inregistrarea la Ministreul Muncii- acesta este modul de comunicare.

Cazul societatii care "adera" la CCM ramura este putin ciudat, fiindca:
- fie e o soc. din ramura economica respectiva, si atunci aderarea n-are sens - societatii ii este aplicabil CCM ramura in virtutea legii.
In acest caz, ori de cate ori se modifica CCM ramura el este aplicabil soc. respective dupa publicarea in Monitorul Oficial.
- fie e o soc. din afara ramurii, si atunci aderarea la CCM al altei ramuri comporta multe discutii...

Daca nu au fost respectate prevederile unui CCM, pagubitii au la indemna plangerea la ITM si/sau in instanta (in functie de ce anume prevederi s-au incalcat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv tudor9 tudor9 Buna ziua, Doresc sa obtin un punct de vedere obiectiv si de specialitate cu privire la urmatoarele nelamuriri: intr-o Organizatie ce a depasit nr de 24 ... (vezi toată discuția)
... pot fi obligat sa semnez fisa postului daca nu am semnat ccm, si cim ... atentie in educatie!!! gabriel teodorescu gabriel teodorescu CER AJUTORUL celor care cunosc legislatia in vigoare in domeniul dreptului muncii...pt ca eu stiam cu totul altceva in inv. preuniversitar!... In antetul unui ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca Daliborka Daliborka Buna ziua, la cat timp se negociaza un CCM?la maxim doi ani sau la un an? sau de cate ori este nevoie? (vezi toată discuția)