avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale obligatie publicare act const nou
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

obligatie publicare act const nou

- avem 1 contract de societate + statut ( societatea a fost infiintata in 1991)


- de-a lungul timpului au fost intocmite mai multe acte aditionale (in baza hot AGA)

-in momentul de fata se doreste extinderea obiectului de activitate. Insa, conform noilor prevederi nu mai e suficienta hot AGA si act aditional ci trebuie actualizat si actul constitutiv.

Hot AGA/ act aditional se publcia in M of.

Problema care se pune este urmatoarea:
ce facem cu actualizarea actului constitutiv ?
- reunim ctr de societate cu statutul si facem un act constitutiv pe care il mai updatam cf noilor prevederi legale, care in 1991 nu existau.
In concluzie este un act contitutiv nou si deci, ar trebui incluse toate prevederile sale in hot AGA/ act aditional - si deci am avea o hot AGA/ act aditional de vreo 7-8 pagini, ceea ce e destul de nerentabil pecuniar, de vreme ce trebuie publicate in M of.

Astfel, ce am putea face ?
- sa redactam hot AGA/ act aditional in care sa specificam doar ca se extinde obiectul de activitate, fara a face mentiunea ca se intocmeste un nou act constitutiv -avand noi formulari- pe baza ctr. de siocietate + statutului ?
- ca sa ne accepte inregistarrea extinderii obiect de activit sa ne prezentam si cu actul constitutiv nou - care insa nu va fi opozabil - ptr ca nu este publicat in M of ?

DECI VOR RAMANE OPOZABILE CTR. DE SOCIETATE + STATUTUL INITIAL DAR SI EXTINDEREA OB DE ACTIVITATE PTR. CA ACTUL ADITIONAL CE PREVEDE EXTINDEREA VA FI PUBLICAT.

CORECT ?



Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:52, 16 Martie 2008
Actul constitutiv actualizat poate reuni prevederile celor doua acte initiale (fara modificari, reformulari, doar sa se regaseasca toate in actul unificator), cu considerarea modificarilor ce au fost aduse acestora de-a lungul timpului.
In ultimul act aditional scrieti doar: 1. extinderea obiectului de activitate; 2. depunere act const. actualizat la data de... . In M. Of. se va publica ultimul act aditional, nu si actul constitutiv actualizat (care nu este unul nou, ci doar unul care cuprinde toate modificarile la zi).
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
cereti un certificat constatator pt societate. in acesta sunt toate datele cu privire la societate la momentul acesta. in hot aga treceti ce anume modificati si in actul constitutiv actualizat toate elementele din cc plus ce mai adaugati sau mai scoateti.
Bun, problema este ca trebuie facute anumite reformulari in cadrul actului constitutiv fata de cele folosite in 1991. Deci, ce facem ? Publicam tot actul constitutiv nou ceea ce este , repet foarte scump:((? :((:((

sau procedam la inserarea in hot AGA - care se publica - doar a exitenderii ob de activit si facem actul constit actualizat doar ca sa ne primeasca la ORC modificarile ?
Nu republicati niciun act constitutiv. Vi s-a spus destul de clar cred: reformularile si modificarile generate de schimbarile societare anterioare sunt permise. Numai daca pe langa forma rezultata dupa integrarea tuturor modificarilor la zi mai doriti alte modificari faceti hotarare strict cu acestea (de ex extinderea activitatii).
Daca reformularea unui articol nu inseamna modificarea lui, atunci se poate face.
Daca doriti insa sa modificati o prevedere in actul constitutiv, atunci trebuie sa includeti acea modificare in actul aditional.

Alte discuții în legătură

Actualizare statut sa ? ContSters56278 ContSters56278 Daca unul dintre cenzori i unui SA se retrage,(acesta fiind trecut si in actul constitutiv,care anul trecut s-a actualizat), nu mai trebuie sa actualizez iar ... (vezi toată discuția)
Registru melchior melchior am depus un act constitutiv actualizat la registru care a fost acceptat modificarea consta in schimbatrea obiectului de activ. problema mea .. desi actul a ... (vezi toată discuția)
Asociatul poate inlocui administratorul? koeni koeni Administratorul unei srl a plecat din Romania pentru un an. Asociatul firmei (sunt 2 asociati) poate inlocui administratorul? Poate incheia contracte pentru ... (vezi toată discuția)