Daca unul dintre cenzori i unui SA se retrage,(acesta fiind trecut si in actul constitutiv,care anul trecut s-a actualizat), nu mai trebuie sa actualizez iar statutul ? corect ?
Stie cineva ce acte am nevoie pt depunere hot AGA la ORC ? extras din hotararea,sau hotararea in intregime ? contractul cenzorului nou?
Orice modificare a actului constitutiv conduce obligatoriu la actualizarea acestuia.
Modificarea cenzorului este o modificare a actului constitutiv.
Nu inteleg de ce vorbesti de act constitutiv si de statut. SA-urile nu mai au statute (cu rare exceptii).
Toate firmele au acte constitutive care trebuie actualizate ori de cite ori elemente ale acestuia se modifica.
Se depune doar un extras din Hotarirea AGA in care se mentioneaza doar modificarile care sunt publice si trebuie publicate in M.Of. conform legii.
De ex: - modificari ale actului constitutiv, organe de conducere, organe de control, obiect de activitate ... etc.
Contractul cenzorului nou nu se mentioneaza, ci doar hotarirea de numire.
Problema este ca nu inteleg cum procedez daca am cenzor care renunta ,numit prin actul constitutiv actualizat.Eu am convocat AGA ordinara ptr. bilant si renuntarea cenzorului respectiv numirea unuia nou este pe ordinea de zi (cf.actului constitutiv alegerea cenzorilor este apanajul AGA ordinare DAR cenzorul fiind numit prin actul constitutiv,practic acesta se modifica .)
Este necesara o alta convocare pt. AGA extraordinara in acest caz sau este bine si asa cu convocarea AGA de bilant -ordinara?
Actul aditional il fac separat pe langa hotararea AGA,sau doar mentionez in hotarare modificarea?
Multumesc