avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva firma in faliment
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva firma in faliment

Buna ziua. In 2008 si 2009 o societate a emis facturi catre o alta societate, facturi care nu au fost achitate pana in prezent. In noiembrie 2009 societatea debitoare a intrat in insolventa, ne-am inscris la masa credala si pe 2 dec. 2010 s-a deschis procedura falimentului pentru societatea debitoare, in acelasi dosar.
Intrebarea mea este, cum se poate deduce tva-ul platit pentru facturile emise catre societatea debitoare?..ce documente sunt necesare?
Va multumesc!:">
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 11:26, 15 Decembrie 2010
se poate ajusta tva aferenta facturilor neincasate doar in momentul inchiderii procedurii falimentului si radierii societatii debitoare de la registrul comertului.
documente necesare: hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
jester, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera tva-ul daca nu m-am inscris la masa credala? ligrivatin ligrivatin Buna ziua. Clientul meu a intrat in faliment. Datoria nestinsa a fost acumulata in perioada de insolventa. Nu m-am inscris la masa credala (nici nu am fost ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta a creantelor neincasate si ajustarea bazei de impozitare a tva Ana M Eliade Ana M Eliade Va rog sa-mi precizati in baza caror documente pt beneficia de prevederile art. 21, alin. 2, lit. n, pct. 1, Codul Fiscal, privind scoaterea din evidenta a ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)