avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pot recupera TVA-ul daca nu m-am inscris la masa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pot recupera TVA-ul daca nu m-am inscris la masa credala?

Buna ziua.
Clientul meu a intrat in faliment. Datoria nestinsa a fost acumulata in perioada de insolventa. Nu m-am inscris la masa credala (nici nu am fost anuntat ca a intrat in faliment). Pot recupera TVA-ul de pe facturile neincasate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 12:21, 9 Aprilie 2011
nu. daca nu sunteti inscris in masa credala nu aveti dreptul de a deduce TVA.

cel putin ANAF in mai multe acte de control pe care le-au avut clientii mei au solicitat acest lucru. legea nu prevede aceasta obligatie in mod expres. este suficient sa emiteti o factura de ajustare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
Mihai Costache, Avocat
legea nu prevede nimic de inscrierea la masa credala.
puteti ajusta tva aferenta livrarilor/prestarilor efectuate catre un client aflat in faliment doar in momentul inchiderii procedurii si radiere sale din registrul comertului, printr-o hotarare definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva firma in faliment bissy_ralu bissy_ralu Buna ziua. In 2008 si 2009 o societate a emis facturi catre o alta societate, facturi care nu au fost achitate pana in prezent. In noiembrie 2009 societatea ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva liliana state liliana state Buna ziua tuturor, Ma poate ajuta cineva?????????Am un client neincasat din luna mai 2007.Atunci am emis factura,m-am inregistrat cu venit si tva de ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva si impozit pe profit de la firme falimentare mihai.xyz mihai.xyz Ma ajutati, va rog, cu un raspuns: recuperarea TVA si impozit pe profit in cazul facturilor emise catre firme falimentare se poate face numai pentru facturile ... (vezi toată discuția)