avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare proprietar masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare proprietar masina

Buna ziua,
am cumparat o masina de la o persoana fizica dar la primarie nu pot sa o transcriu pe numele meu deoarece persoana de la care am cumparat nu a transris-o nici el pe numele sau.Cartea de identitate si talonul este pe numele altei persoane adica celui dinainte,asa ca l-am cautat si gasit.A avut bunavointa sa-mi semneze el un alt contract de vinzare-cumparare,dar ajungind iar la primarie am aflat ca are amenzi de platit+impozitul,in total aprox.800 RON.Cum as putea sa rezolv aceasta situatie,exista vreo cale judecatoreasca?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:30, 16 Decembrie 2010
Daca nu reusiti sa ii convingeti pe "proprietarii" de dinaintea Dvs sa "contribuie" la cei 800 de lei, ori platiti Dvs, ori ii deschideti actiune in instanta celui de la care ati cumparat autoturismul.
Trebuie introdusa actiune civila in justitite pentru a se emite o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto fara fiscal DanielHerisanu DanielHerisanu Buna ziua, Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto. Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare vanzare autoturism zizno1 zizno1 In anul 2011 am dorit sa cumpar de la un prieten un autoturism BMW. Aceasta persoana deoarece ne cunosteam mi-a lasat masina la proba pentru 2 saptamani pentru ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina fara contract de vanzare-cumparare Attila93 Attila93 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea, am cumparat o masina de la cineva dar n-am putut sa fac cu persoana respectiva un contract de vanzare-cumparare pt. ca ... (vezi toată discuția)