avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate in dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate in dizolvare

Buna ziua,

Salut pe toata lumea! Vin si eu cu o intrebare.... :)
Lucrez la o firma care mi-a dat spre recuperare mai multe creante. Unul dintre debitori este in insolventa, am cerut informatii de la ONRC si tot ce am primit pe langa informatiile generale a fost si faptul ca prin sentinta. xxxx/21.12.2007 Tribunalul a emis hotararea de dizolvare judiciara. Stiu ca o consecinta a dizolvarii este lichidarea societatii si ca in trei luni dupa hotarare trebui numit un lichidator. Eu ce ar trebui sa fac? Sa ma indrept catre tribunal cu o cerere inscriere creanta? atata vreme cat nu stiu cine sau daca a fost numit lichidatorul? Cum ar trebui sa procedez sa intru si eu pe fir?
Va multumesc inca de pe acum, vad ca e un forum interactiv si desigur ca ma astept la raspunsurile voastre, pe care le apreciez. Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 09:21, 18 Martie 2008
primul pas pe care ar trebui sa il faci este acela de a studia dosarul tribunalului sa vezi daca mai poti sa te inscrii acum la masa credala.
de regula, aceste firma au f. mari datorii la finante si e posibil sa nu mai poti recupera mare lucru, dar sigur ca trebuie sa incerci.
Cred ca mai bine ai cauta pe http//portal.just.ro sa vezi in dosarul de la tribunal care e starea societatii.
Dizolvarea a fost dispusa pe Legea 85 sau pe 31?
daca e pe legea 85/2006 faci o cerere de inscriere la masa credala.
Daca e pe legea 31/1990 trebuie sa te adresezi la ORC pt. a vedea ce lichidator a fost numit.
Va multumesc. Ideea este ca e vorba de Tribunalul Constanta, eu lucrez in Bucuresti :). Ma gandesc sa fac o solicitare la ORC sa vad ce lichidator a fost numit, desi pana acum ONRC-ul mi-a dat doar informatia ca Tribunalul a emis sentinta de dizolvare a societatii. E vorba de o cerere tip anume? Cum sunt cele pt eliberare acte sau informatii? Va multumesc mult inca o data!
Pe portalul instantelor am verificat de prima data...dar nu am gasit nimic. Ce drept eu am un r de sentinta, nr de dosre sunt ceva la modul : 6023/118/2007 iar eu am sentinta nr. 6023/com/12.11.2007 (ca exemplu) si nu imi apare nimic.
Iti multumesc oricum pt sugestie.
Intri pe tribunalul Constanta si cauti dupa nume.

Alte discuții în legătură

Dizolvare! si atat... fany22 fany22 Am o firma debitoare in dizolvare. Am cautat peste tot, la Tribunal, la Onrc si n-am gasit nimic nou, decat asta ca e in dizolvare judiciara cf. art. 237 din ... (vezi toată discuția)
Firma in dizolvare fany22 fany22 BUNA, Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala? DAIANA_ DAIANA_ Buna din nou. Expun din nou o problema la care nu am reusit sa primesc de pe forum pana acum raspunsuri clare. E vorba de o ... (vezi toată discuția)