Salut pe toata lumea! Vin si eu cu o intrebare.... :)
Lucrez la o firma care mi-a dat spre recuperare mai multe creante. Unul dintre debitori este in insolventa, am cerut informatii de la ONRC si tot ce am primit pe langa informatiile generale a fost si faptul ca prin sentinta. xxxx/21.12.2007 Tribunalul a emis hotararea de dizolvare judiciara. Stiu ca o consecinta a dizolvarii este lichidarea societatii si ca in trei luni dupa hotarare trebui numit un lichidator. Eu ce ar trebui sa fac? Sa ma indrept catre tribunal cu o cerere inscriere creanta? atata vreme cat nu stiu cine sau daca a fost numit lichidatorul? Cum ar trebui sa procedez sa intru si eu pe fir?
Va multumesc inca de pe acum, vad ca e un forum interactiv si desigur ca ma astept la raspunsurile voastre, pe care le apreciez. Toate cele bune!
primul pas pe care ar trebui sa il faci este acela de a studia dosarul tribunalului sa vezi daca mai poti sa te inscrii acum la masa credala.
de regula, aceste firma au f. mari datorii la finante si e posibil sa nu mai poti recupera mare lucru, dar sigur ca trebuie sa incerci.
Cred ca mai bine ai cauta pe http//portal.just.ro sa vezi in dosarul de la tribunal care e starea societatii.
Dizolvarea a fost dispusa pe Legea 85 sau pe 31?
daca e pe legea 85/2006 faci o cerere de inscriere la masa credala.
Daca e pe legea 31/1990 trebuie sa te adresezi la ORC pt. a vedea ce lichidator a fost numit.
Va multumesc. Ideea este ca e vorba de Tribunalul Constanta, eu lucrez in Bucuresti :). Ma gandesc sa fac o solicitare la ORC sa vad ce lichidator a fost numit, desi pana acum ONRC-ul mi-a dat doar informatia ca Tribunalul a emis sentinta de dizolvare a societatii. E vorba de o cerere tip anume? Cum sunt cele pt eliberare acte sau informatii? Va multumesc mult inca o data!
Pe portalul instantelor am verificat de prima data...dar nu am gasit nimic. Ce drept eu am un r de sentinta, nr de dosre sunt ceva la modul : 6023/118/2007 iar eu am sentinta nr. 6023/com/12.11.2007 (ca exemplu) si nu imi apare nimic.
Iti multumesc oricum pt sugestie.
Dizolvare! si atat...
fany22
Am o firma debitoare in dizolvare. Am cautat peste tot, la Tribunal, la Onrc si n-am gasit nimic nou, decat asta ca e in dizolvare judiciara cf. art. 237 din ... (vezi toată discuția)
Firma in dizolvare
fany22
BUNA,
Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)