Salut pe toata lumea! Vin si eu cu o intrebare.... :)
Lucrez la o firma care mi-a dat spre recuperare mai multe creante. Unul dintre debitori este in insolventa, am cerut informatii de la ONRC si tot ce am primit pe langa informatiile generale a fost si faptul ca prin sentinta. xxxx/21.12.2007 Tribunalul a emis hotararea de dizolvare judiciara. Stiu ca o consecinta a dizolvarii este lichidarea societatii si ca in trei luni dupa hotarare trebui numit un lichidator. Eu ce ar trebui sa fac? Sa ma indrept catre tribunal cu o cerere inscriere creanta? atata vreme cat nu stiu cine sau daca a fost numit lichidatorul? Cum ar trebui sa procedez sa intru si eu pe fir?
Va multumesc inca de pe acum, vad ca e un forum interactiv si desigur ca ma astept la raspunsurile voastre, pe care le apreciez. Toate cele bune!
Multumesc Romy, dar incercarile pe portal le-am cam epuizat inainte de a posta intrebarea pe site. Ma gandesc daca ar fi o solutie si sa fac o somatie de plata. Poate imi comunica instanta apoi catre cine sa ma indrept cu cererea. Si inca ceva: cererea de inscriere creanta pe ce ar trebui sao intemeize in drept? Pana acum o intemeiam pe lg 85/2006, art. 64 si 65
:"..............Cu exceptia salariatilor ale caror creante vor fi inregistrate de administratorul judiciar conform evidentelor contabile, toti ceilalti creditori, ale caror creante sunt anterioare datei de deschidere a procedurii, vor depune cererea de admitere a creantelor in termenul fixat in sentinta de deschidere a procedurii..... "
dar in cazul de fata firma nu este in insolventa, e in dizolvare....trebuie sa ma intemeiez pe lg. 31/1990? Ce articole? Dizolvarea a fost pronuntata pe lg 31/1990 art. 237 alin.1, lit.b: "Societatea nu a depus in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii se depun la oficiul registrului comertului".
La Registrul Comertului : ce fel de cerere am la dispozitie pt a afla lichidatorul? (daca a fost numit). Pana acum m-am folosit de cererile eliberare acte si eliberare informatii. Va multumesc pentru faptul ca luati in calcul si problemuta mea.
Dizolvare! si atat...
fany22
Am o firma debitoare in dizolvare. Am cautat peste tot, la Tribunal, la Onrc si n-am gasit nimic nou, decat asta ca e in dizolvare judiciara cf. art. 237 din ... (vezi toată discuția)
Firma in dizolvare
fany22
BUNA,
Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)