avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate in dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate in dizolvare

Buna ziua,

Salut pe toata lumea! Vin si eu cu o intrebare.... :)
Lucrez la o firma care mi-a dat spre recuperare mai multe creante. Unul dintre debitori este in insolventa, am cerut informatii de la ONRC si tot ce am primit pe langa informatiile generale a fost si faptul ca prin sentinta. xxxx/21.12.2007 Tribunalul a emis hotararea de dizolvare judiciara. Stiu ca o consecinta a dizolvarii este lichidarea societatii si ca in trei luni dupa hotarare trebui numit un lichidator. Eu ce ar trebui sa fac? Sa ma indrept catre tribunal cu o cerere inscriere creanta? atata vreme cat nu stiu cine sau daca a fost numit lichidatorul? Cum ar trebui sa procedez sa intru si eu pe fir?
Va multumesc inca de pe acum, vad ca e un forum interactiv si desigur ca ma astept la raspunsurile voastre, pe care le apreciez. Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 09:21, 18 Martie 2008
Multumesc Romy, dar incercarile pe portal le-am cam epuizat inainte de a posta intrebarea pe site. Ma gandesc daca ar fi o solutie si sa fac o somatie de plata. Poate imi comunica instanta apoi catre cine sa ma indrept cu cererea. Si inca ceva: cererea de inscriere creanta pe ce ar trebui sao intemeize in drept? Pana acum o intemeiam pe lg 85/2006, art. 64 si 65
:"..............Cu exceptia salariatilor ale caror creante vor fi inregistrate de administratorul judiciar conform evidentelor contabile, toti ceilalti creditori, ale caror creante sunt anterioare datei de deschidere a procedurii, vor depune cererea de admitere a creantelor in termenul fixat in sentinta de deschidere a procedurii..... "
dar in cazul de fata firma nu este in insolventa, e in dizolvare....trebuie sa ma intemeiez pe lg. 31/1990? Ce articole? Dizolvarea a fost pronuntata pe lg 31/1990 art. 237 alin.1, lit.b: "Societatea nu a depus in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii se depun la oficiul registrului comertului".
La Registrul Comertului : ce fel de cerere am la dispozitie pt a afla lichidatorul? (daca a fost numit). Pana acum m-am folosit de cererile eliberare acte si eliberare informatii. Va multumesc pentru faptul ca luati in calcul si problemuta mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare! si atat... fany22 fany22 Am o firma debitoare in dizolvare. Am cautat peste tot, la Tribunal, la Onrc si n-am gasit nimic nou, decat asta ca e in dizolvare judiciara cf. art. 237 din ... (vezi toată discuția)
Firma in dizolvare fany22 fany22 BUNA, Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala? DAIANA_ DAIANA_ Buna din nou. Expun din nou o problema la care nu am reusit sa primesc de pe forum pana acum raspunsuri clare. E vorba de o ... (vezi toată discuția)