avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere penala art. 277 si art. 278 Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere penala art. 277 si art. 278 Codul Muncii

Am castigat 2 procese cu firma la care am fost angajat: Unul in care sunt obligati sa-mi plateasca restante salariale si altul, in care se anuleaza decizia lor de a ma concedia disciplinar si ii obliga la reintegrarea mea in munca pe postul detinut anterior si plata drepurilor salariale de la data deciziei disciplinare (04.08.2010) pana la reintegrarea efectiva.
Probleme e ca firma refuza sa execute ambele sentinte(le-am facut si solicitari scrise pentru executarea ambelor sentinte in data de 06.12.2010).Doresc sa-i actionez in instanta (penal) pentruart. 277 si art. 278 Codul Muncii.
as dori sa-mi spuneti catre cine sa fac plangerea penala (parchet, Judecatorie, Politie ?) si impotriva cui (actionar majoritar, administrator, director general?).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:33, 16 Decembrie 2010
parchetul de pe linga judecatoria unde se afla sediul firmei, impotriva administratorului firmei.
in privinta salariilor, incepeti executarea silita imediat.
Ieri, la vreo ore dupa ce v-am facut sesizarea, am primit prin posta o adresa de la firma in care ma convoaca la cercetare disciplinara pt.ca "nu m-am prezentat la serviciu dupa ce mi s-a comunicat sentinta de reangajare'' si la 3 absente nemotivate se desface disciplinar CIM.Eu stiu ca asta vor, chiar ma asteptam la noi tentative.Problema e ca ei nu mi-au facut nicio convocare pt reintergrare, niciun document scris si mai mult, nici nu mi-au dat raspuns la solicitarea mea scrisa (din 06.12.2010,cu nr. de inregistrare de la firma ) pt. a ma reangaja.Ce sa fac?Nu trebuie sa imi dea ceva scris?
Un lucru bun este ca aveti o cerere de reintegrare la locul de munca.
V-ati prezentat la locul de munca si nu ati fost primit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita CONSTANTIN NICU CONSTANTIN NICU prin sentinta civila,definitiva si executorie ,tribunalul a admis in parte cererea mea de chemare in judecata,privind litigiul de munca pe care l-am avut cu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza reangajarea! florinsadova florinsadova Am postat in acest forum situatia in care ma aflu dar cred ca trebuie sa fac din nou introducerea.Am castigat litigiul de munca ,respectiv fondul cat si ... (vezi toată discuția)